Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνοτουρκικά: Κινήσεις που «παγιώνουν» την κλιμάκωση μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας

Επίσης, τόνισε «την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά. Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη».

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας της χώρας μας προς την Τουρκία μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτό του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου, 

αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex. Στην ανακοίνωση μάλιστα του ΥΠΕΞ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έδωσα οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης Navtex. Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA