Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία, ελπίζω να είναι η τελευταία» δηλώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, αφότου μοιράστηκε με τους πολίτες τη διάγνωσή της με πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, η οποία επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια που παράγουν αντισώματα. Πριν από την ανάπτυξη των χημειοθεραπειών, ο μέσος ασθενής επιζούσε μόνο για μερικούς μήνες. Σήμερα, όμως, η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια, χωρίς όμως να μπορεί να ιαθεί. Οι μισοί και πλέον ασθενείς επιζούν για τουλάχιστον μια πενταετία, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Ακόμα καλύτερες είναι οι προοπτικές όταν ο καρκίνος εντοπίζεται σε αρχικά στάδια.

Διαβάστε ακόμη: Ντόρα Μπακογιάννη για πολλαπλό μυέλωμα: Ο καρκίνος είναι αρρώστια που μπορείς να πολεμήσεις

«Ο καρκίνος είναι αρρώστια που πολεμιέται, είμαι μία από τους 500», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη και με αυτόν τον τρόπο έκανε γνωστό ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα. Η καθηγήτρια Αιμοτολογίας, Ειρήνη Κατωδρύτου, μιλώντας στο MEGA εξήγησε τι προκαλεί το πολλαπλό μυέλωμα, αναφέροντας πως πιστεύει ότι οι Έλληνες γιατροί με την κατάρτισή τους και τα μέσα που διαθέτουν, είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, ειδικά αν αυτή ανακαλυφθεί σε πρώιμα στάδια. «Το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια μορφή καρκίνου του αίματος. Ξεκινά από τον μυελό των οστών. Εκεί υπάρχουν τα πλασματοκύτταρα, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τα γνωστά σε όλους αντισώματα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αυτά τα κύτταρα είναι παθολογικά», ανέφερε, αναλύοντας τι μπορεί να συμβεί αναλόγως και με την κατάσταση του ασθενούς. Επίσης, σημείωσε ότι στο παρελθόν μιλούσαμε για ανίατη ασθένεια, ωστόσο τα τελευταία περίπου 10 χρόνια υπάρχουν καινούρια φάρμακα που έχουν βελτιώσει θεαματικά την κατάσταση. «Η αρρώστια είναι ανίατη, αυτό όμως που έχουμε κατορθώσει είναι να την μετατρέπουμε με τα φάρμακά μας σε χρόνια νόσο», δήλωσε για να συμπληρώσει πως λόγω της «έκρηξης» των νέων φαρμάκων, κάποιοι ασθενείς μπορεί -σε βάθος χρόνου- να πετύχουν και την ίαση.

«Τον καρκίνο μπορείς να τον πολεμήσεις» 

Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την αποκάλυψη που έκανε η ίδια για τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα, έκανε τις πρώτες δηλώσεις σε εκδήλωση για τις γερμανικές εκλογές, στις οποίες έδωσε το «παρών» μαζί με τους Δημήτρη Καιρίδη, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Θοδωρή Ρουσόπουλο. «Ευχαριστώ για το απίστευτο κύμα συμπαράστασης που έχω λάβει από το πρωί. Ένα δημόσιο πρόσωπο με χιλιόμετρα έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους περνάνε το ίδιο πρόβλημα. Ο καρκίνος είναι αρρώστια που πολεμιέται, ακόμα καλύτερα από το παρελθόν. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία, ελπίζω να είναι η τελευταία και να βγω πιο δυνατή», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, διότι τα μηνύματα που έχω λάβει από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι τόσο συγκινητικά και μου δίνουν τόση δύναμη».

Κύμα συμπαράστασης μετά την ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Aπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κώστα Μπακογιάννη όλοι τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας σίγουροι ότι θα βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης τονίζοντας ότι η μητέρα του λαμβάνει αγάπη και «η αγάπη», όπως είπε, «σώζει». 

https://twitter.com/kmitsotakis/status/1450133598418395141?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1450039322598649856?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/karamanlis_k/status/1450058055765446660?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/atsipras/status/1450061128814452745?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/nkerameus/status/1450048745450651651?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1450050691486126081?ref_src=twsrc^tfw

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το πολλαπλό μυέλωμα στο Facebook

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. ​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. ​Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου 'ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​ ΝΜ».

https://twitter.com/Dora_Bakoyannis/status/1450028228559753216?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA