Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την αποκάλυψη ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κρύφτηκε. Μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα να κάνουν εξετάσεις. «Να πολεμούν και να προλαβαίνουν επώδυνες καταστάσεις». Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη, μάλιστα, να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αγκαλιάστηκε από όλο τον πολιτικό κόσμο, που της έστειλε ευχές. Αγκαλιάστηκε, όμως, και από όλους τους πολίτες - ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων - όπως συνέβη και στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά

Διαβάστε ακόμη: Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα, ο τύπος του καρκίνου από το οποίο πάσχει

Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την αποκάλυψη που έκανε η ίδια για τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα, έκανε τις πρώτες δηλώσεις σε εκδήλωση για τις γερμανικές εκλογές, στις οποίες έδωσε το «παρών» μαζί με τους Δημήτρη Καιρίδη, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Θοδωρή Ρουσόπουλο. «Ευχαριστώ για το απίστευτο κύμα συμπαράστασης που έχω λάβει από το πρωί. Ένα δημόσιο πρόσωπο με χιλιόμετρα έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους περνάνε το ίδιο πρόβλημα. Ο καρκίνος είναι αρρώστια που πολεμιέται, ακόμα καλύτερα από το παρελθόν. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία, ελπίζω να είναι η τελευταία και να βγω πιο δυνατή», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, διότι τα μηνύματα που έχω λάβει από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι τόσο συγκινητικά και μου δίνουν τόση δύναμη».

Κύμα συμπαράστασης στη μάχη που δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη με το πολλαπλό μυέλωμα

Η απόφαση που πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη να μιλήσει ανοιχτά για το πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου, που αντιμετωπίζει βρήκε κύμα συμπαράστασης με εκπροσώπους από κάθε πολιτικό χώρο να της στέλνουν τις ευχές τους. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μαχήτρια όπως πάντα, δήλωσε «αποφασισμένη γι' αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμη: Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Facebook:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. ​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. ​Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου 'ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​

https://twitter.com/Dora_Bakoyannis/status/1450028228559753216?ref_src=twsrc^tfw

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ασθένεια είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Η διάγνωση έγινε στο πλαίσιο άλλων εξετάσεων, εξαιρετικά εξειδικευμένων, που κάνει τακτικά η κυρία Μπακογιάννη λόγω του προβλήματος στο γόνατό της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβληθεί σε ανοσοθεραπεία και όχι χημειοθεραπεία ενώ οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι λόγω ακριβώς της πολύ έγκαιρης διάγνωσης.

Tα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης στη Ντόρα Μπακογιάννη

Aπό τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη, όλοι τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας σίγουροι ότι θα βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη που δίνει με το πολλαπλό μυέλωμα. Μηνύματα συμπαράστασης, όμως, έστειλαν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης. «Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η μητέρα του λαμβάνει αγάπη και «η αγάπη», όπως είπε, «σώζει». 

https://twitter.com/kmitsotakis/status/1450133598418395141?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1450039322598649856?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/karamanlis_k/status/1450058055765446660?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/atsipras/status/1450061128814452745?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/nkerameus/status/1450048745450651651?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1450050691486126081?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA