Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κούρσα για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ξεκινά σήμερα, Παρασκευή (22/10) κι επίσημα μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πρόεδρός της, Θεόδωρος Καπετανάκης αναφέρεται πως 83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους σε έξι υποψήφιους αρχηγούς «γεγονός που σηματοδοτεί την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου». 

Χθες, Πέμπτη, οι υποψήφιοι επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό συγκέντρωσης υπογραφών με τα επιτελεία να ανακοινώνουν σημαντικό αριθμό υποστηρικτών για κάθε υποψήφιο. Βάσει των αριθμών που εξέδωσαν οι κκ. Παπανδρέου, Ανδρουλάκης και Λοβέρδος, κάθε ένας από αυτούς συγκέντρωσε πάνω από 20.000 υπογραφές, ενώ εξασφάλισαν και υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (110 ο κ. Ανδρουλάκης και 83 υπογραφές ο κ. Παπανδρέου). Χθες μάλιστα το επιτελείο του κ. Λοβέρδου έκανε λόγο για 22.100 υπογραφές πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Εντωμεταξύ χθες το απόγευμα συναντήθηκαν τυχαία οι κκ. Παπανδρέου και Ανδρουλάκης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου μετέβησαν και οι δυο για να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους και είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ σε φιλική διάθεση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δυο άνδρες ευχήθηκαν καλή επιτυχία ο ένας στον άλλον και μίλησαν για την ανάγκη διατήρησης ενός καλού κλίματος στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. «Καλό μας αγώνα, ειρηνικά και αγαπημένοι Νίκο» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον κ. Ανδρουλάκη, με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ να ανταποδίδει την αβρότητα. 

Βγήκαν τα μαχαίρια - Τι είπε ο Λοβέρδος για Παπανδρέου 

Χθες πάντως ξεκίνησαν και οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων με τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιδιώκει να οριοθετήσει τη δική του υποψηφιότητα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «εξυφαίνεται μια απόπειρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως σε αυτό προστεθεί και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.«Ετσι εκλαμβάνω εγώ αυτά που λέγονται για προοδευτική διακυβέρνηση»,  τόνισε ο κ Λοβέρδος σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα. «Ως νικητής των εσωκομματικών διαδικασιών, θα ακυρώσω αυτά τα σενάρια», είπε ο κ. Λοβέρδος. 

Ανδρουλάκης: Βασική προϋπόθεση η ανανέωση για την αναγέννηση της παράταξης 

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση της παράταξης είναι η ανανέωση» δηλώνοντας πως σέβεται όλους τους συνυποψηφίους της παράταξης. Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως «ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» καταθέτοντας την υποψηφιότητά του, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε τις 7000 υπογραφές κι έκανε λόγο για ένα «restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση». 

Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει ένα δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει σε μια τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα. Υπενθυμίζεται πως χθες απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κίνηση την οποία επί της ουσίας ο ίδιος είχε προαναγγείλει προ ημερών, δηλώνοντας πως εάν ήταν υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου, τότε θα επανεξέταζε τα δεδομένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA