Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για επίταξη γιατρών «εφόσον απαιτηθεί και είναι αναγκαίο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Το είχαμε ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν, και σε επιστράτευση των υπηρεσιών των επιστημόνων για να ενισχυθεί το ΕΣΥ» επισήμανε. 

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: Δεν πρόκειται να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν εμβολιασμένους

«Όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει ότι είναι άμεση η ανάγκη της επίταξης, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε στο βήμα αυτό όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν» τόνισε ο κ. Οικονόμου και διαβεβαίωσε πως «δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προσθέσαμε ήδη κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, θα προσθέσουμε και άλλες αναλόγως των απαιτήσεων, έχουμε εισαγάγει κίνητρα ώστε ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν το σύστημα, αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα θα υπάρξει επίταξη».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της επέλασης της πανδημίας, που κυρίως αφορά τους ανεμβολίαστους, είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει σε όλα τα επίπεδα. Δε θα σταματήσουμε στην προσπάθειά μας να πείσουμε όλους τους πολίτες μας να εμβολιαστούν» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα οφέλη του εμβολιασμού τονίζοντας πως η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή ενώ 9 στους 10 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Ταυτόχρονα ανέφερε πως μετά την ανακοίνωση και την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, υπάρχει αύξηση στον αριθμό των ραντεβού. 

Η κυβέρνησή μας ήταν από τις πρώτες στον πλανήτη που αντιλήφθηκε αμέσως ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αμιγώς ιατρικά. Με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους και με ένα σύνθετο πλέγμα ρυθμίσεων ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού αντισταθήκαμε σθεναρά στον ιό και εξακολουθούμε να αντέχουμε, με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές. Όσοι κάνουν λόγο για τα παραδείγματα άλλων χωρών σήμερα, ας μην χάνουν τη συνολική εικόνα. Η Ελλάδα, σε όλο το διάστημα της πανδημίας, έχει κατορθώσει να πληρώσει μικρότερο τίμημα σε όλα τα επίπεδα. 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εκστρατεία υπερβολών, ψεμάτων και κατατρομοκράτησης πολιτών. «Όσοι φαντασιώνονται μια περίκλειστη κοινωνία προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα» τόνισε. Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα «για τον ερασιτεχνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την αφέλεια με την όποια διαχειρίστηκε όσες κρίσεις του έτυχαν να διαχειριστεί». Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η Ελλάδα στο διάστημα της πανδημίας έχει κατορθώσει να πληρώσει μικρότερο τίμημα σε όλα τα επίπεδα και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ανοιχτή οικονομία και κοινωνία, ταυτόχρονα με την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA