Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, σε έκτακτη παρέμβαση προς τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού που ήδη βρίσκονται σε ισχύ καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν απαρέγκλιτα ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Δεν αναμενεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, ενώ θέλησή του είναι να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες για να δώσει μια απάντηση για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα - Κωδικός «Χριστούγεννα»: Μόνιμοι περιορισμοί για ανεμβολίαστους, χωρίς «lockdown Αυστρίας»

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στον τρόπο που θα κάνουμε Χριστούγεννα, επαναλαμβάνοντας, κατά τις πληροφορίες, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να έχουν απαγορεύσεις. Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες στο μήνυμά τους στους Ελληνες πολίτες:

  • Θα επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα, τύπου Αυστρίας, και ότι Χριστούγεννα θα κάνουμε με την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτές.
  • Θα αναλύσει την επιδημιολογική εικόνα και θα αναφερθεί στις αντοχές και τις δυνατότητες του ΕΣΥ. 
  • Θα εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών (192.-000 ραντεβού Α' δόσης από 1/11) και της τρίτης δόσης και θα επιμείνει στο ότι πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη και να μην αμελήσουν οι πολίτες, ιδίως οι 60+, τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει βάλει, σε αυτή τη φάση, στο συρτάρι μια σειρά εισηγήσεων και των ειδικών για επιπρόσθετα μέτρα και δεν συζητά κάτι πέρα από ορισμένα «φινιρίσματα» στο υπάρχον κοκτέιλ των μέτρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δε, από το Λονδίνο και την πρωινή εκπομπή του ITV έσπευσε χθες να κλείσει κατηγορηματικά τα σενάρια για ένα lockdown τύπου Αυστρίας που θα περιορίζει, ουσιαστικά, τους ανεμβολίαστους μόνο στις βασικές τους επιλογές.

Ετσι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτάσει με το ισχύον πακέτο μέτρων ως το 2022, σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας. Και, βεβαίως, από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά, ενώ «ταβάνι» έχει πιάσει και το testing, με 700.000 test να γίνονται μόνο χθες. Υπό αυτό το πρίσμα, εκφράζεται η εκτίμηση ότι πλέον έχουμε φτάσει στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, χωρίς να διαψεύδονται τα πιο δυσοίωνα σενάρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA