ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/11/2021 13:46

Εκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Βοήθημα σε συνταξιούχους, ΑμεΑ

«Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία κι αρνητές της λογικής στην οικονομία» είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τσίπρα, ανακοινώνοντας τα τρία μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία κι εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και το ΕΚΑΒ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Βοήθημα σε συνταξιούχους, ΑμεΑ
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Εκτακτο βοήθημα ισόποσο του μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς κι εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ανακοίνωσε από το βήμα της Βούλης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας συζήτηση για τις αυξήσεις, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κι ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε «πέντε αλήθειες για την οικονομία» κι ανακοίνωσε τρία έκτακτα επιδόματα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

  1. Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ
  2. Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους
  3. Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: 680 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης - Η κυβέρνηση κράτησε τη χώρα όρθια

«Η μεγάλη υπερπροσπάθεια στήριξης εν μέσω του κορονοϊού δημιούργησε και στην Ελλάδα σημαντικά αλλά πρόσκαιρα ελλείμματα. Γι αυτό και οι από εδώ και στο εξής οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σημαντικές και μετρημένες» είπε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή. «Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα τις παροχές. Και λυπάμαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να λέει στο δημόσιο διάλογο πλήρως ακοστολόγητα μέτρα» σημείωσε και υπογράμμισε: «Διάβασα την ερώτηση του κ. Τσίπρα που είναι φωτοτυπία του παρελθόντος. Ένα ακόμη ανεφάρμοστο πρόγραμμα τύπου Θεσσαλονίκης, αξίας πολλών δις ευρώ που δεν υπάρχουν και που δεν θα γίνονταν ποτέ πράξη με κανένα νόμο και κανένα άρθρο».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με νόημα... «Εγώ θα προσθέσω ακόμη 3 πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου. Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία».

«Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Εχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία κι αρνητές της λογικής στην οικονομία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε: «Απαντήστε κ. Τσίπρα δέχεστε ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία; Απαντήστε κ. Τσίπρα για να σας ακούσει ο ελληνικός λαός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΜΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ