Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοσκόπηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ενισχύονται τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί εμφανίστηκαν θετικοί πιστεύοντας ότι τα μάρμαρα ανήκουν στην Αθήνα

Πηγή: APimages
Πηγή: APimages

Ενισχύονται τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Η βρετανική κοινή γνώμη στηρίζει το ελληνικό αίτημα, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση.

Διαβάστε ακόμη: Γλυπτά Παρθενώνα: Άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «The Mail on Sunday» με μηνύματα στον Μπόρις Τζόνσον

Η εταιρεία YouGov ζήτησε την Τρίτη από 7.717 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία να απαντήσουν στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι ανήκουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». «Στην Ελλάδα» απάντησε το 59% αυτών, «στη Βρετανία» μόλις το 18% και το 22% δεν έδωσε απάντηση.

Image

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως είναι δυνατές οι σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας αλλά ο δεσμός των δύο χωρών μπορεί να γίνει ισχυρότερος με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μπόρις Τζόνσον: Κατανοώ αλλά πρέπει να υπερασπιστώ το Λονδίνο

Ταυτόχρονα, ο Guardian αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αν και κατανοεί την επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών, πρέπει να ενεργήσει υπέρ του Λονδίνου. Η εφημερίδα έφερε στο φως μια απαντητική επιστολή από το 2012 του τότε δημάρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον προς στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, στην οποία ο νυν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έγραφε ότι «σε έναν ιδανικό κόσμο είναι ασφαλώς αλήθεια ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα είχαν απομακρυνθεί ποτέ από την Ακρόπολη».

Στην έκκληση για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε απαντήσει αρνητικά υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή τους από το Βρετανικό Μουσείο μετά από 250 χρόνια θα συνιστούσε «σοβαρή και αθεράπευτη απώλεια». «Όσο και αν κατανοώ την επιχειρηματολογία για την αποκατάσταση στην Αθήνα, αισθάνομαι ότι εν τέλει πρέπει να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Λονδίνου», κατέληγε στην επιστολή του ο Μπόρις Τζόνσον.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γλυπτά του Παρθενώνα #Δημοσκόπηση #Μπόρις Τζόνσον #Βρετανία

Best of Internet