Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, όπως αποκαλείται και αποτελεί βέβαια μία νέα εκδοχή του κορονοϊού όπως τον γνωρίζουμε, αποτελεί το μεγάλο θέμα της ημέρας και έχει προκαλέσει συναγερμό στην παγκόσμια υγειονομική κοινότητα. Στην Ελλάδα, συνεκλήθη εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών και αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για πτήσεις προερχόμενες από 6 χώρες της νότιας Αφρικής. Η χώρα της νοτίου Αφρικής μπορεί να μην έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τη χώρα μας πριν από τη μετάλλαξη που κατέφτασε στην Ευρώπη, ούτε καν για τα ποδοσφαιρικά «διαμάντια» της, όμως, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το 2017 και εν μέσω ενός ταραχώδους πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο τα οικονομικά της χώρας, σε μία από τις συνεδριάσεις της Βουλής η κατάσταση ξέφυγε με μία «έκρηξη» του Νίκου Δένδια και... επίκεντρο τη Μποτσουάνα!

Η συνεδρίαση που μεταδιδόταν σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι της Βουλής, βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, είχαν έρθει σε μετωπική σύγκρουση λόγω τροπολογίας για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων επιχειρήθηκε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο από την τότε υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Το θέμα ήταν η διαγραφή παλαιών προστίμων σε επιχειρήσεις που είχαν αλλάξει χέρια από παλιό σε νέο επενδυτή και εφόσον κατά τη μεταβίβαση δεν είχαν γίνει γνωστά τα πρόστιμα της... παλιάς εποχής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι με την τροπολογία αυτή θα «...ξεμπλοκάρουμε την πρόθεση επενδύσεων και θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης σε κάθε υποψήφιο νέο επενδυτή, καθώς δεν θα είναι υπεύθυνος για αμαρτίες του παρελθόντος».

Που νομίζετε ότι νομοθετείτε... στη Μποτσουάνα;

Αυτό βέβαια δεν ήχησε καλά στα αυτιά βουλευτών της τότε αντιπολίτευσης που θεώρησαν ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσπαθούσε να περάσει μια «φωτογραφική» τροπολογία προς εξυπηρέτηση συμφερόντων. 

Ετσι, ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε κάνει ολομέτωπη επίθεση, τόσο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την υφυπουργό Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει μια προσυνεννόηση. Αλήθεια, τι είναι αυτά που κάνετε; Πού νομίζετε ότι νομοθετείτε, στη Μποτσουάνα; Τι είναι αυτά τα χάλια; Ποιοι κρύβονται εδώ; Να έρθετε ευθέως και να μας πείτε, ποιους αφορά και τι ποσά κρύβονται από πίσω. Φέρτε μας την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να αποφασίσουμε. Αυτά που κάνετε είναι ρουσφέτια και κουτοπόνηρα... ».

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου είχε πει: «Κάθε άνοιξη θυμάται να κάνει τέτοιες τροπολογίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία τροπολογία αθλιότητας και κομπίνας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Επίσης, ο σημερινός υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε τονίσει πως: «...αυτή η τροπολογία που πάτε να περάσετε δεν είναι αθώα! Φημολογούνται διάφορα και πρέπει να υπάρξει διαφάνεια των κινήσεών σας»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA