Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το Νίκο Ανδρουλάκη, που έκοψε πρώτος το νήμα του πρώτου γύρου η στρατηγική είναι σαφής: Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μετά τη δημόσια στήριξη του τρίτου της κούρσας, Ανδρέα Λοβέρδου, επιθυμεί μια συντήρηση δυνάμεων και ένα ενωτικό κλίμα, αποφεύγοντας την ευθεία σύγκρουση με τον πρώην Πρωθυπουργό. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί τόσο η απροθυμία που δείχνει ο κ. Ανδρουλάκης να πάει σε μια τηλεοπτική μονομαχία με τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και η χθεσινή του διαρροή, όπου συνεργάτες του πρότασσαν την ανάγκη ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού απέναντι σε αυτούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην μπει σε «προσωπικές αντεγκλήσεις».

Διαβάστε ακόμη: Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο κ. Ανδρουλάκης αντιλαμβάνεται επίσης πως η βασική γραμμή κριτικής των αντιπάλων του, το ότι δηλαδή ο ίδιος δε θα είναι παρών στη βουλή, δε φαίνεται να ακουμπάει το κομματικό ακροατήριο. Αντίθετα, ο ίδιος προβάλει ως φορέας μιας νέας αντίληψης για το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι σαφές πως η απουσία του από την εσωτερική πολιτική σκηνή τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια, μάλλον τον έχει ευνοήσει σημαντικά.

Την ίδια στιγμή στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου γίνεται μια προσπάθεια ώστε η κόντρα να αποκτήσει προσωπικά χαρακτηριστικά, το γεγονός όμως πως ο κ. Ανδρουλάκης δε σηκώνει το γάντι, αφήνει τον πρώην Πρωθυπουργό μόνο σε αυτή τη μάχη. Το γεγονός πως κανένας εκ των κυρίων Χρηστίδη, Γερουλάνο και Καστανίδη δεν πήρε θέση υπέρ του πρώην πρωθυπουργού αποτυπώνει και την έλλειψη αισιοδοξίας για την προοπτική της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός θα δώσει τη μάχη με προοπτική να καταγράψει ένα καλό ποσοστό στο δεύτερο γύρο, που θα δηλώνει και τη δική του δύναμη μέσα στο κόμμα, έχοντας πάντως διαψεύσει τις προσδοκίες του επιτελείου του για μια επιστροφή στην ηγεσία.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες 48 ώρες δεν αναμένεται να προσφέρουν ιδιαίτερες εκπλήξεις ή συγκινήσεις, αφού η δυναμική που έχει αναπτύξει ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να μην μπορεί να ανατραπεί. Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια τηλεοπτικής μονομαχίας, ο κ. Παπανδρέου είναι με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο μόνος εκ των δυο υποψηφίων που απάντησε θετικά στην πρόταση της ΕΡΤ, αφού από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη δεν υπήρξε καμία σχετική ανταπόκριση.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA