Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα και καλή επιστροφή στα παιδιά στο σχολείο που είναι και το φυσικό τους περιβάλλον. Με προσοχή, με τεστ και υπομονή, θα το περάσουμε και αυτό και ο Φεβρουάριος θα είναι καλύτερος από τον Ιανουάριο. 

Το πρόστιμο στους 60άρηδες

Έχουν μείνει ακόμα λίγες μέρες ως τις 16 του μήνα, προκειμένου να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί η αρχική εκτίμηση του Μαξίμου ότι περίπου 250.000 από τους ανθρώπους άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί, θα πάνε να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση ενόψει και του προστίμου. Μέχρι στιγμής είναι περίπου 200.000, συνεπώς υπάρχει ακόμα μια απόσταση έναντι του αρχικού στόχου. Τώρα, ως προς το πρόστιμο, αρμόδιες πηγές μου στο Μέγαρο Μαξίμου με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα τεθεί ζήτημα μη επιβολής του. Στις 16 Ιανουαρίου, τα 50 ευρώ θα βεβαιωθούν κανονικά μέσω ΑΑΔΕ. Θα εισπραχθεί όμως το πρόστιμο; Για τις δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου, δεν πάω και στοίχημα, καθώς αν η προσέλευση είναι σημαντική τις επόμενες μέρες, μπορεί κάποιος που εμβολιάστηκε στις 20 Ιανουαρίου εν τέλει να τη γλιτώσει. Είναι μια συζήτηση και όχι απόφαση. Αν θέλετε τη γνώμη μου, καλύτερα να μείνει μόνο συζήτηση. Ιδίως από τη στιγμή που δεν τίθεται κανένα ζήτημα για τον Φεβρουάριο. 

Η υποχρεωτικότητα στους 50άρηδες

Μιας και είχα χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, απευθύνθηκα σε υψηλά ιστάμενο στο Μέγαρο Μαξίμου, για την υποχρεωτικότητα στους 50άρηδες. Δεν τον είδα πολύ ζεστό. Όπως μου είπε, και τώρα να το αποφάσιζε η κυβέρνηση, θα έπρεπε να δώσει τράτο ενός μήνα. Άρα, πάμε μέσα Φεβρουαρίου, όταν η Όμικρον θα είναι σε ύφεση. Συνεπώς, το υγειονομικό κέρδος σε σχέση με το πολιτικό κόστος, με τα σημερινά δεδομένα, μοιάζει μάλλον plan B

Χιώτικο ντέρμπι

Εκνευρισμένο είδα τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με τον βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Καμίνη. Αφορμή μια τοποθέτηση του κ. Καμίνη, ο οποίος μίλησε σε ΜΜΕ της Χίου και τόνισε ότι μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες, η προοπτική δημιουργίας κλειστής δομής στο Θόλος έχει οριστικά απομακρυνθεί. Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι ο κ. Καμίνης θέλει να φανεί αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ακούω, λοιπόν, ότι ο κ. Καμίνης που, αυτή τη στιγμή, είναι βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, σκέφτεται να κατέβει στη Χίο, όπου εκλέγεται άνετα ο κ. Μηταράκης. Φοβάται, όμως, ότι, μετά την απογραφή, το νησί μπορεί να χάσει μια από τις δύο έδρες του και να μείνει μονοεδρική. Σε αυτό το σενάριο, η έδρα θα παίζεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν μείνει διεδρική η Χίος, τότε ίσως έχει ελπίδα. Ως τότε, προσπαθεί να «ζεστάνει» τους Χιώτες. 

Στην Α΄ Αθηνών ο Γερουλάνος;

Μιας και έπιασα τα ΠΑΣΟΚικά και επειδή είμαι εν αναμονή των αποφάσεων του Νίκου Ανδρουλάκη για το επιτελείο του, τον εκπρόσωπο και άλλα τινά (ίσως αυτή την εβδομάδα έχουμε κάτι), να σας πω ότι ακούω πως ο Παύλος Γερουλάνος σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών. Ιδίως, εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο ο Κώστας Σκανδαλίδης να μην είναι εκεί υποψήφιος με σταυρό, αλλά να μετακινηθεί, για παράδειγμα, στο Επικρατείας. Αναφέρω το παραπάνω ως σενάριο εργασίας, για να πω απλά ότι ο κ. Γερουλάνος «ζυμώνεται» ενώ με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος έκανε και μια σχετική προεργασία. 

Το ραντεβού Αναστασιάδη - Κασουλίδη

Μέσα στις γιορτές σας είχα ενημερώσει ότι επέκειτο η παραίτηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, προκειμένου να δουλέψει για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Φαβορί για τη διαδοχή του εξακολουθεί να είναι ο πολύπειρος Γιαννάκης Κασουλίδης, όπως σας είχα πει. Έμαθα, όμως, και παρασκήνιο που μου μετέφερε φίλος μου, θεσμικός παράγοντας της Μεγαλονήσου. Αναστασιάδης και Κασουλίδης συναντήθηκαν προ ημερών και ο Πρόεδρος του ζήτησε να επιστρέψει. Ο Κασουλίδης, βεβαίως, του υπογράμμισε ότι έχουν κάποιες διαφορές στο Κυπριακό, για το οποίο ο Γιαννάκης είναι θιασώτης της… Realpolitik και άρα της προσέγγισης της λύσης, σε αντίθεση με τον hardliner Αναστασιάδη. Παρά τις επιμέρους διαφορές, όμως, η περίπτωση Κασουλίδη μοιάζει να προχωρά και αυτό θα σημάνει και κινητικότητα στο Κυπριακό, όσο και αν η προσέγγιση για δύο κράτη της κυβέρνησης του Ψευδοκράτους σε συνεννόηση με την Άγκυρα δυσχεραίνει το τερέν της συζήτησης. 

Νέο prime time, νέοι όροι

Η περίοδος του… κυνηγιού της διαφήμισης για την τηλεόραση ξεκινά αυτή την εβδομάδα και επισήμως, μαζί με το νέο prime time. Ήδη, ο ΑΝΤ1 έδειξε τα δόντια του το Σαββατοκύριακο, με το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο το Σάββατο και το Ρουκ Ζουκ την Κυριακή. Έχει πρόβλημα με τις Μέλισσες, βέβαια, γιατί λόγω κορονοϊού δεν έχει στοκ επεισοδίων και αναγκαστικά αυτή την εβδομάδα θα βγάλει δύο. Ο Σασμός στον Alpha επιστρέφει και αναμένεται νέα φρενίτιδα, η Γη της Ελιάς στο Mega έχει κοινό, ενώ και το Star θα επιχειρήσει να ρεφάρει με το MasterChef και τη συμπαθέστατη τριάδα Κουτσόπουλου, Κοντιζά και Ιωαννίδη. Θα αντέξει το Survivor του ΣΚΑΪ σε αυτό το περιβάλλον; Αν μπορούσα να ρισκάρω μια πρόβλεψη, εκτιμώ ότι δεν θα καταρρεύσει. Αφήστε, δε, που φαίνεται ένα ενδιαφέρον, καθώς στηρίζει κάπως καλύτερα την εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου τα μεσημέρια που μέχρι πρότινος φαινόταν καταδικασμένη. Στα εμπορικά των καναλιών υπάρχει μια αγωνία πάντως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA