Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει θέση για τις απειλές του Παύλου Πολάκη. Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «δημιουργείται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από τις απειλές του κ. Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ταυτίζεται με αυτές τις απόψεις, αφού παρέχει κάλυψη στον βουλευτή του.

«Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού συνεργάτη του σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το Σύνταγμα και την Δημοκρατία της χώρας μας. Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Αρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;

Η επίθεση κ. Τσίπρα στους θεσμούς πολιτείας δεν είναι η πρώτη και φοβάμαι ούτε η τελευταία – εγκλωβισμένη σε σχήματα ξεπερασμένων εποχών για να βγει από την πολιτική της αφάνεια άλλοτε καταστροφολογεί κι άλλοτε βάλλει κατά δημοκρατικών θεσμών και τους υπονομεύει. Επενδύει στο διχασμό αδιαφορώντας για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Κ. Τσίπρας και Πολάκης ήταν και παραμένουν μόνοι. Η κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους θεσμούς και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη – στοχοπροσηλωμένη στην υπεράσπιση της πατρίδας και του δημόσιου αγαθού ευημερίας όλων δίχως εξαιρέσεις» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60: Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Για το θέμα της επιβολής διοικητικού προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι  το 90%, οι εννέα στους δέκα συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί. Σχεδόν οι μισοί από όσους παρέμεναν ανεμβολίαστοι όταν ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα  έκαναν -στο μεσοδιάστημα αυτό- την επιλογή να εμβολιαστούν. Σε όσους παραμένουν ακόμη επιφυλακτικοί απευθύνουμε πρόσκληση να κάνουν την ίδια επιλογή το ταχύτερο δυνατό. Όχι μόνο για να γλιτώσουν το πρόστιμο, αλλά κυρίως για να θωρακιστούν απέναντι στη βαριά νόσηση. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος της υποχρεωτικότητας και αυτό επιδιώκουμε. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, καθώς έληξε  η προθεσμία για τον εμβολιασμό τους, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Διότι υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπειες για όσους την αγνοούν θα σήμαινε εμπαιγμό για όσους ανταποκρίθηκαν και μετέχουν ενεργά στο χτίσιμο της γραμμής άμυνας απέναντι στην πανδημία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA