Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με αφορμή μία ανάρτηση του Μένιου Φουρθιώτη. Η κίνηση του Μένιου Φουρθιώτη να δημοσιεύσει σε «τιτίβισμά» του ένα print screen στο οποίο εμφανίζονταν οι τηλεφωνικές κλήσεις του με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανό, «άναψε φωτιές», με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, αναρωτώμενη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και του Μένιου Φουρθιώτη.

Η εν λόγω ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος σε σχετική του δήλωση τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει στη δήλωσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν: Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού Επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη; Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους; Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος».

Μάλιστα η Κουμουνδούρου επανήλθε μετά τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη με νέα ανακοίνωση, στην οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια για τη σχέση του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή». «Ο άνθρωπος που εισέβαλε σε γραφείο υπουργού με μπράβους και "υψηλή" προστασία, που φυλάσσονταν από 14 αστυνομικούς με απόφαση της κυβέρνησης, που έστησε "πάρτι" με δημόσιο χρήμα μέσω του προγράμματος ΣΥΝεργασία, συνεχίζει να διασύρει τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του. Αντί ανόητων δικαιολογιών σαν αυτές του κ. Γεραπετρίτη ότι δήθεν επικοινωνούσε μαζί του γιατί απειλούνταν η ζωή του, λες και το Μαξίμου είναι η Άμεση Δράση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εδώ και τώρα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Να πει και να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια για τη σχέση του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή. Δεν αξίζει στη χώρα και τους πολίτες της ο διασυρμός και η σήψη που αποκαλύπτεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανάρτηση Φουρθιώτη

Ολη αυτή τη «διελκυστίνδα» ανακοινώσεων, την προκάλεσε ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter είχε δημοσιεύσει τις τηλεφωνικές κλήσεις με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε και SMS που είχε ανταλλάξει με τον κ. Γεραπετρίτη.