Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την «συγγνώμη», τόνισε πως η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και για τους νεκρούς της πανδημίας, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός φοβάται να διεξάγει εκλογές.  «Είπατε ζητήσατε συγγνώμη ενώ φταίνε για όλα οι άλλοι, για το χιόνι που έπεσε μεσημέρι ενώ συνήθως πέφτει νύχτα, για το γεγονός ότι η Μεσογείων και η Κατεχάκη είναι σε άλλη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Τελικά φαίνεται ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης». 

Για τους νεκρούς της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είπατε μια συγγνώμη και καθαρίσατε. Χάθηκε το φιλότιμο. Φοβάμαι ότι δεν θα καθαρίσετε όμως έτσι εύκολα. Γιατί χρωστάτε 23.275 συγγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της μες την πανδημία που έχασαν άδικα τον άνθρωπό τους επειδή εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Ο κάθε νοσηλευτής βλέπει ζωές να χάνονται από τα χέρια σας επειδή εσείς από απέχθειά σας για κάθε τι δημόσιο τους αφήσατε χωρίς όπλα. Μια συγγνώμη γιατί εσείς προσωπικά παίξατε με τον πατριωτισμό τους για τη Μακεδονία για να κερδίσετε μερικές ψήφους και μας λέγατε ανταλλάξαμε το όνομα με τις συντάξεις. Χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες στο Μάτι. Γιατί προσωπικά εσείς κάνατε τις ανθρώπινες ζωές λειτουργικό σας σκαλί για να ανεβείτε στην κυβέρνηση ενώ το ομολογήσατε αργότερα σε πόσο ελάχιστο χρόνο συντελέστηκε μια ανείπωτη τραγωδία.

«Ένας ακραίος κι επικίνδυνος ναρκισσισμός σε κάθε σας κίνηση»

Και για τη διεξαγωγή εκλογών σημείωσε τα εξής: Χρωστάτε συγγνώμη γιατί αρνείστε να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε έτσι. Ότι η μεγαλύτερη αξία για έναν πολιτικό είναι να φεύγει με αξιοπρέπεια παρά να γαντζώνεται στην καρέκλα της εξουσίας Είστε τόσο βέβαιος; Αφού λέτε απολαμβάνετε παντοκρατορία, αυτοκρατορία. Γιατί δεν επιλέγετε τη λαϊκή ετυμηγορία; Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές;  Γιατί δεν σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας; Ιδού η κάλπη. Από δημοκρατική κάθαρση των εκλογών προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη για τα τελευταία καμώματά σας και με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε; Με απώλεια εμπιστοσύνης, ανικανότητα και επικοινωνία, επικοινωνία και πάλι επικοινωνία. Ένας ακραίος κι επικίνδυνος ναρκισσισμός σε κάθε σας κίνηση. Για να λειτουργήσετε το κράτος σε τραγωδία και ένα επιτελικό κράτος για να διαχειρίζεται τις αποτυχίες σας.\

«Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές»

Σχετικά με τις επαφές Φουρθιώτη - Γεραπετρίτη, τόνισε: «Έρχομαι στον κατήγορο που δεν έχει τέλος, που ενδεχομένως να σας χαλάσει και το κέφι. Που έχει να κάνει με τις στενές σχέσεις. Καλησπέρα σας κ. Γεραπετρίτη. Τι να πω για τον κ. καθηγητή; Κρίμα. Μόνο κρίμα. Κρίμα και ντροπή Γιατί είναι θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού από έναν υπόδικο με τη διαδρομή που έχει. Είναι χυδαίο για τη δημοκρατία. Γνωρίζατε ότι η κυβέρνηση σας έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο παρουσιαστή; Το γνωρίζατε αυτό ή το αγνοούσατε; Το ξέρατε ότι τις ημέρες που αντάλλασσαν μηνύματα είχε στήσει 13 εταιρίες βιτρίνα ο δημοσιογράφος; Για να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεις εργασίας επιστρεπτέες προκαταβολές; Και αποχώρησε ο Βρούτσης από το Υπουργείο κι όχι ο Φουρθιώτης. Μήπως μπορείτε να μας πείτε αν γνωρίζατε καλά αυτό τον κύριο ή όχι; Και τους ελέγχους τους γνωρίζατε; Ρητορικά τα ερωτήματα κ. Μητσοτάκη., Γιατί όλα τα ξέρατε κι όλα τα συγκαλύπτατε. Αλλιώς θα είχατε αποπέμψει το δεξί σας χέρι. Άρα ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς κ. Μητσοτάκη. Και το ερώτημα είναι γιατί; Η κυβέρνηση που ελέγχει τα ΜΜΕ της χώρας έχει ανάγκη από τον Φουρθιώτη; Ελπίζω να έχετε κάποια σοβαρότερη εξήγηση να δώσετε στην ομιλία σας. Αλλιώς σύντομα θα σας καταπιεί. Αν δεν έχετε μία σοβαρή απάντηση σήμερα, μία είναι η επιλογή αξιοπρέπειας. Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA