Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη σφοδρή επίθεση που του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα ξεπεράσατε κάθε όριο όσον αφορά τα ψέματα που λέτε» και χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ως μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που «φυλλορροούν» προς άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: Πρόταση μομφής - Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό που είπε ότι έχει «τελειώσει πολιτικά» είπε: «Φαντάζομαι ότι είναι, τόσο ακριβής η εκτίμησή σας όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να κερδίσω τις εκλογές». Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχα πει ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα και όχι τρίτο, στη Βουλή. Ο πρόεδρος του με επιβεβαιώνει με μια αμήχανη πρόταση μομφής, που δηλώνει το υπαρξιακού του πρόβλημα. Δηλώνει την απελπισμένη του απόπειρα να δείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος χωρίς οι δυνάμεις του να φυλλορροούν.

Για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ο κύριος Τσίπρας έκανε αυτό που ξέρει καλά, να διαστρέφει την αλήθεια και να κατασκευάζει μια εικόνα καταστροφής. Μια πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα! Θα αποδομήσουμε ένα προς ένα τα ψέματα σας, γιατί ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας. Παρουσιάζετε μια γονατισμένη χώρα με τους πολίτες της να σας παρακαλούν να κυβερνήσετε ξανά. Δεν χρειάζονται όμως ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα. Όσοι σας άκουσαν πιστεύω έχουν κλείσει την τηλεόραση».

«Λυπάμαι που η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν τη διατύπωσαν»

Για τη συγγνώμη που ζήτησε, συνέχισε: Η ανάληψη ευθύνης είναι για τα δύσκολα. Η χώρα θωρακίζεται αμυντικά και οι αδύναμοι προστατεύονται Είμαστε ικανοποιημένοι; Όχι! Όχι όμως γιατί δεν έχουμε ταχύτητα αλλά γιατί δεν έχουμε όλοι σε όλα ίδια ταχύτητα. Αυτό ισχύει και για τη χιονοθύελλα στην Αττική. και για τα προβλήματα που πρέπει να γίνουν διδάγματα. Λυπάμαι που η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν τη διατύπωσαν. Δεν απευθύνεται σ’  εσάς αλλά σε όσους ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας ανεπάρκειας ιδιωτικής εταιρίας και της έλλειψης οργάνωσης του κράτους. Η δημόσια συγγνώμη ενός πρωθυπουργού δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι πολιτική πράξη. Σήμερα και χθες ΗΠΑ Δανία και Σουηδία χτυπήθηκαν από κακοκαιρία έμειναν χωρίς ρεύμα. Δεν άκουσα εκεί η αντιπολίτευση να εργαλειοποιεί μια φυσική καταστροφή. Πρόκειται για ελληνική ιδιαιτερότητα αυτό που κάνετε. να γνωρίζουμε λάθη αλλά προχωράμε και σε διαρθρωτικές αλλαγές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια ψεύτικη πραγματικότητα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε και για τη διαχείριση της πανδημίας που τον κατηγορεί ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βλέπει τη μεγάλη εικόνα επιλέγει να προβάλει στοιχεία της στιγμής με στόχο να εμφανίσει μια ψεύτικη πραγματικότητα. Η χώρα κινείται στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους. Μόνο που δυστυχώς αυτό το κύμα βρήκε πατρίδα μας να υστερεί σε εμβολιασμούς μεγάλων ηλικιών. Σήμερα το 84% των ενηλίκων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο. Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό το Σεπτέμβριο θα είχαμε γλιτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Το 90% άνω των 60 κι αυτό θωρακισμένο. Αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα φαίνεται να υποχωρούν ενώ το ΕΣΥ ανταποκρίνεται στην πίεση. 

Αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Ο αγώνας του εμβολιασμού από τη μία και της επαγρύπνησης από την άλλη πρέπει να συνεχιστεί αμείωτα.Οι όποιος αστοχίες δεν πρέπει να αδικούν τη μεγάλη εικόνα. Υπεδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί ΝΔ. 560 μας είχατε παραδώσει έχουμε ξεπεράσει τις 1.100 και έχουμε προσλάβει 12.000 επαγγελματίες υγείας στο σύστημα. Αυτά για όσους αντικρίζουν νηφάλια την αλήθεια. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Κι όσοι αναλάμβαναν την ευθύνη διασποράς σε διαδηλώσεις., ζητώντας να κλείσουν τα σχολεία όταν άνοιγαν και να ανοίξουν όταν έκλειναν».  

Ένταση με Πολάκη 

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνούμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες, προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης χωρίς να τον αναφέρω τον εαυτό του;». Ο κ. Πολάκης άρχισε να φωνάζει από βουλευτικά έδρανα για να τον επαναφέρει στην τάξη ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας.  «Συγκρατείστε τον κ., Πολάκη κ. Τσίπρα. Μην είναι τόσο εμφανής η ταύτισή σας μαζί του συνεχώς. Δεν σας κάνει καλό», απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπυοργός. 

Και συνέχισε, μιλώντας για την ανάπτυξη στην οικονομία: Η Ελλάδα το 2022 θα καταγράψει ανάπτυξη πολύ πάνω από 7%. Στις 3 υψηλότερες της Ευρώπης. Κουβέντα δεν είχατε να πείτε ότι μείωσε ανεργία. Χτυπήσαμε δηλαδή τη μεγαλύτερη μορφή αδικίας εν μέσω πανδημίας. Όλα αυτά έγιναν από την τωρινή κυβέρνηση γιατί η προηγούμενη αύξηση τους φόρους σε όλους… επιβάλλοντας 29 νέους φόρους από το κρασί και τη συνδρομητική τηλεόραση μέχρι τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία. Για να μην ξεχνιόμαστε αλλά και για να συγκρινόμαστε». 

«Κάνατε την πρόταση μομφής για τον Φουρθιώτη; Σας είναι τόσο σημαντικός»

Τα αίματα άναψαν όταν ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στην υπόθεση Φουρθιώτη: «Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επί δικών σας ημερών.  Γι’ αυτό την κάνατε τελικά την πρόταση δυσπιστίας ε; Για τον κ. Φουρθιώτη  είναι τόσο σημαντικός; Τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτόν. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε κύριε Τσίπρα; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε; 

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση Novartis: «Δεν έχω να πω πολλά περί δημοκρατίας με αυτούς που στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής αλλά για την αθλιότερη σκευωρία με το όνομα Νοβάρτις. Που κατέπεσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της είναι σήμερα στα δικαστήρια. Άλλοι ως ύποπτοι όχι για την άποψή τους αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία (έμμεση αναφορά στον Βαξεβάνη). Αυτλο δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά. Για στελέχη ΝΔ που στοχοποιήθηκαν με την πιο άθλια σκευωρία πότε θα ζητήσετε συγγνώμη; Τους κρεμάσατε στα μανταλάκια. Και τώρα μιλάτε για Δημοκρατία. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας» 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA