Μενού
  • Α-
  • Α+

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς προανήγγειλε πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα Υγείας. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν επισημαίνοντας πως «από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Ομικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό,τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση. «Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Οσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε την αποκλιμάκωση που φαίνεται πως υπάρχει στα κρούσματα κορονοϊού επισημαίνοντας πως το κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Οσον αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η θέση του υπουργείου Υγείας είναι να μείνουν εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν. «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Όσον αφορά την συμπληρωματική δόση αυτή δεν σχετίζεται με την αναστολή εργασίας», είπε.