ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/05/2022 20:10

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε Σουηδία και Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια, λέει ο Δένδιας

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλοδεχτεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε Σουηδία και Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια, λέει ο Δένδιας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ