Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε η Αναλένα Μπέρμποκ στο Πακιστάν όπου βρίσκεται. Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, ματαιώνεται. Η κυρία Μπέρμποκ επρόκειτο να συναντηθεί την Πέμπτη 9/6 στην Αθήνα με τον Ελληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα συναντιόταν για πρώτη φορά εν Ελλάδι ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Τα θέματα που είχαν στην ατζέντα για να συζητήσουν, εκτός από τα διμερή, ήταν τοι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και κυρίως η τουρκική προκλητικότητα. Η κυρία Μπέρμποκ ακύρωσε λοιπόν τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέψεις της στην Αθήνα και στην Αγκυρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό. Υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Ετσι λοιπόν, στην Ελλάδα θα βρεθεί μόνο ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Ο Γερμανός θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον κ. Σολτς σε σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA