Μενού
  • Α-
  • Α+

Με όπλο το χιούμορ του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεστόμισε την... ατάκα της χρονιάς από το βήμα της Βουλής, καθώς εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας μία είδηση από την επικαιρότητα που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να ακούσει. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος, γνωστός για τις συχνές αναφορές του σε περσόνες του lifestyle, θέλησε να δείξει την απόσταση που χωρίζει πλέον την πολιτική της ΝΔ με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος, με μία δίκη που σχεδόν όλος ο πλανήτης ασχολήθηκε. Ο λόγος βέβαια για την πολύκροτη δίκη μεταξύ Τζονι Ντεπ και Αμπερ Χερντ, με τον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να... καταφέρνει να την εισαγάγει στη συζήτηση μέσα στο Κοινοβούλιο.

«Τα επιτόκια αυξάνονται, η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη. Μοιάζει πιο εύκολο να τα ξαναβρούν η Αμπερ Χέρντ και ο Τζόνι Ντεπ παρά εσείς με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα, Τρίτη (14/6) από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σκορπώντας χαμόγελα στους υπόλοιπους βουλευτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που χρησιμοποιεί αυτή τη «μεθοδολογία» για τις πολιτικές του αναλύσεις. Εχει μείνει άλλωστε στην Ιστορία, η ατάκα του πριν πέντε χρόνια για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και την επιθυμία του για... ραντεβού μαζί της θέλοντας να δείξει το πόσο ανέφικτη ήταν η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο στόχος για το πρωτογενές πλεονάσμα να καθοριστεί στο 2% και όχι στο 3,5%.

Κατά τα άλλα, μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η έννοια του δημοσίου συμφέροντος είναι μια βάση για μια αριστερή εναλλακτική προοδευτική αριστερή κυβέρνηση που θα έχει μια  διαφορετική κατεύθυνση» ενώ εκτίμησε ότι «η φθορά της κυβέρνησης δεν μπορεί να σταματήσει». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τη διαχωριστική γραμμή με την πολιτική της ΝΔ στη βάση «της υποστήριξης του δημοσίου συμφέροντος». «Δεν έχετε σαν ιδέα σας το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Τσακαλώτος και αυτό «το  δείξατε στην Υγεία που είχατε ευκαιρία να επενδύσετε. Εσείς, όμως ξοδέψατε λεφτά όχι με το να χτίσετε ένα κοινωνικό κράτος με πρωτοβάθμια υγεία, όχι σε μόνιμες προσλήψεις όπως άλλωστε κάνετε και τώρα με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και με το να μην κάνατε τίποτα για να ελέγξετε την αγορά και την αισχροκέρδεια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA