Μενού
mitsotakis-erdogan
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν | Eurokinissi/AP Photos
  • Α-
  • Α+

Οι λεονταρισμοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση, καθώς φαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει κουράσει με την «καραμέλα» του και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκούρ Οζέλ, ο οποίος με αφορμή την παρουσία του Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δήλωνε "για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης", "δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη", αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις "κωλοτούμπες" τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει».

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις κινήσεις της Ελλάδας για την απόκτηση 20+20 F-35 από τις ΗΠΑ, όπως αποτυπώνεται στον τουρκικό Τύπο. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σημερινές εφημερίδες αναφέρουν ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την απόκτηση των γαλλικών Rafale και των αμερικανικών F-35.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ ανέφερε ότι ο βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι η αεροπορία που είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η Τουρκία δεν έχει παραγωγή.

«Την ισορροπία προσπαθούν να την αλλάξουν από εκεί. Με τα μαχητικά Rafale με τους ευρωπαϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Metero και Scalp. Μιλάμε για οπλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και τώρα το κάνουν με την αγορά των F-35».

Ενδεικτικά, το πρωτοσέλιδο της Hurriyet αναφέρει: «Επιστολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35. Θα αγοράσουν 20+20 F-35».

Η A Haber αναφέρει: «Κίνηση από την Ελλάδα για τα F-35. H Eλλάδα επιχειρεί να εμποδίσει την Τουρκία για τα F-16, όμως ξεκίνησε τις ενέργειες για την αγορά 40 F-35».

Και η SOZCU: «H Eλλάδα έστειλε επιστολή στις ΗΠΑ για τα F-35».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA