Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΑΚΑ που έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες της υπερειδικής του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022» εμφανίστηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (7/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φορώντας την ειδική φόρμα του WRC αλλά και ένα ανάλογο καπέλο κάθισε στη θέση του συνοδηγού ενός Ford Fiesta ενώ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο χώρο συνομιλώντας με τους διοργανωτές αλλά και τον επικεφαλής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Toyota, τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram. «Το «Ράλλυ των Θεών», το @acropolisrally , για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα του @officialwrc. Τις επόμενες μέρες, στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν από τους πιο αγαπημένους και απαιτητικούς αγώνες, για οδηγούς και θεατές. #AcropolisRally #WRC», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Εκκίνησε» το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022

Η έναρξη των αγωνιστικών δράσεων του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, δόθηκε σήμερα, με τα eSports WRC να έχουν την τιμητική τους στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κασιμάτης» του Ολυμπιακού Σταδίου. Διεξήχθη ο πρώτος επίσημος ελληνικός τελικός, που έδωσε την wild card στον (και πέρυσι φιναλίστ) Γιώργο Αντωνιάδη για τον αυριανό παγκόσμιο ημιτελικό στη σκηνή του eSports WR.

Αξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους 14 παίκτες που διαγωνίστηκαν, υπήρξαν και αθλητές, οι οποίοι προέρχονταν από σωματεία - ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση αθλητικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού της χώρας μας. Ομοσπονδία στο πλαίσιο αναγνώρισης και ανάπτυξης του Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, που ξεκίνησε η Πολιτεία πριν από ένα χρόνο, με τη νομοθετική αναγνώρισή του. (ν. 4908/2022).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που έδωσε το παρών, τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα διεξάγεται τέτοιας φύσεως αγώνας, αφότου δημιουργήσαμε πλαίσιο σύγχρονο, πρωτοποριακό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αγκαλιάσαμε έμπρακτα τη διαρκώς αναπτυσσόμενη οικογένεια των eSports και γίναμε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει θεσμικά το συγκεκριμένο είδος, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού.

Χαίρομαι διότι ανοίξαμε ορίζοντες που απευθύνονται σε πολύ μικρότερες ηλικίες και δίδουμε την ευκαιρία σ’ έναν κόσμο που αναπτύσσεται διεθνώς, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, να ξετυλίξει τις δυνατότητές του. Με πλαίσιο και έλεγχο, βεβαίως, αλλά και με στήριξη της Πολιτεία, είμαστε συνεχώς δίπλα τους. Και με αυτή τη διοργάνωση δημιουργούμε ακόμα περισσότερες προοπτικές, ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα eSports. Και μέσα από τους εικονικούς αγώνες να μεταδοθούν και τα ζωτικά μηνύματα της Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς».

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο Πέμπτη με τους παγκόσμιους ημιτελικούς, που περιλαμβάνουν δύο γύρους (11:00 και 13:00), με εννέα φιναλίστ από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ιαπωνία και Λίβανο).