Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη» απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Επανέλαβε δε και ο ίδιος πως, όπως έχει αναφέρει και ο πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετρατετίας, με τη Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει την αυτοδυναμία.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για εκλογικό νόμο: «Στη ΔΕΘ θα κλείσει το θέμα ο πρωθυπουργός»

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος»  σχετικά για το αν θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, σημείωσε: «Εχουν γίνει ήδη σχετικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη. Κρατάμε αυτό το οποίο έχει ήδη ειπωθεί: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος, θα γίνουν με αυτό τον εκλογικό νόμο».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, μεταξύ άλλων: «Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε το τι “γεννά” αυτή τη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση έχει γεννηθεί από την ανάγκη σταθερότητας της χώρας. Από την ανάγκη να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές κρίσεις, όπως αυτές που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια (…) Θα πρέπει η συγκεκριμένη κυβέρνηση να επανεκλεγεί αυτοδύναμα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσπερνώντας την απλή αναλογική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA