Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το θέμα το εκλογικού νόμου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο και όχι αυτοσκοπός. Εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης. Το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί απόψεις στον δημόσιο διάλογο και οι πολιτικές διαστάσεις. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό και θα κλείσει οριστικά το θέμα. Να μην προεξοφλεί κανείς τις απόψεις του πρωθυπουργού προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Διαβάστε ακόμη: Νέα Δημοκρατία κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την αποχώρηση από την εξεταστική επιτροπή: «Οι μάσκες έπεσαν»

Για την ενεργειακή κρίση ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στην Ελλάδα κατανοούμε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση και πως, εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ενώ χρειάζεται σύμπνοια και αλληλεγγύη. Υπενθύμισε δε την επιστολή του πρωθυπουργού τον Μάρτιο προς την πρόεδρο της Κομισιόν με έξι προτάσεις, μεταξύ των οποίων, τονιζόταν η ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Πρόσθεσε ότι οι συνέπειες δεν αγγίζουν πλέον μόνο τους αδύναμους αλλά πλήττεται και η μεσαία τάξη. Τόνισε ότι ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια στρατηγικού χαρακτήρα απειλή απέναντι στην οποία οφείλει έστω και τώρα να αντιδράσει αποτελεσματικά. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση χαιρετίζει την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλου καιρός για χάσιμο. Έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις προτάσεις συγκεκριμένων λύσεων, επειδή ακριβώς το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση.

Ερωτηθείς για τη μείωση του κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν. Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα των παρακολουθήσεων είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα». Παρέπεμψε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των νόμιμων επισυνδέσεων, το οποίο, όπως πρόσθεσε, ενδεχομένως να χρειάζεται επεξεργασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA