Μενού
  • Α-
  • Α+

«Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος να επικαλείται κανείς τη διεθνή πραγματικότητα, όταν σε Γερμανία και Γαλλία οι εθνικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και υλοποιούνται. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη οι πολίτες έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι στη ΔΕΗ και τα καρτέλ ενέργειας που, υπό την προστασία του, δεν χάνουν ευκαιρία κάθε μήνα να ορμούν στα εισοδήματα των πολιτών και να απολαμβάνουν υπερκέρδη. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της κυβερνητικής υποκρισίας και κοροϊδίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος

Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση για Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Υπόσχεται τα πάντα, χωρίς κόστος, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει»

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ υποσχέθηκε τα πάντα χωρίς κόστος αφού έτσι και αλλιώς δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει, ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα επιδεικνύει με διάφορους τρόπους την αγωνία του να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία ευνοώντας την παρέα του. Προκειμένου να πετύχει αυτόν τον στόχο δεν διστάζει να πλήξει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τους θεσμούς και την ίδια τη Δημοκρατία. Όσο καταρρέει τόσο πιο ανάλγητος και επικίνδυνος γίνεται. Σύντομα τον λόγο θα έχουν οι πολίτες. Οι οποίοι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στα μόνο πραγματικό ερώτημα: προοδευτική συμμαχία ή “Αγία Οικογένεια”».