Μενού
  • Α-
  • Α+

Oπως γράψαμε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να απαντήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία της Παρασκευής όπου λίγο πολύ θα πει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί το μπούλινγκ που επιδιώκει η κακομαθημένη γειτονική χώρα. Ρώτησα κυβερνητικό που ξέρει καλά τα ελληνοτουρκικά και μου απάντησε πως η προσπάθεια του Ερντογάν να μιμηθεί τον Μητσοτάκη, απευθυνόμενος σε ένα διεθνές ακροατήριο απέτυχε παταγωδώς, αφού η εμφάνιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ουδεμία σχέση έχει με την εμφάνιση Μητσοτάκη στο Κογκρέσο πριν από μερικούς μήνες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία όπως θα έλεγε κι ο Μάρξ - δυστυχώς ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί με όλα τα μέσα να κάνει επίθεση φιλίας στους Αμερικανούς αλλά δεν του βγαίνει μέχρι στιγμής. Iσως αν αποφασίσει να αλλάξει ρότα σε σχέση με τη Ρωσία να έχει μεγαλύτερη και καλύτερη τύχη. 

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν

Ραντεβού στην Ιερά Σύνοδο

Μαθαίνω ότι η χθεσινή μου αναφορά στις εκλεκτικές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον παπα-Δημήτρη του Αγίου Ισιδώρου στον Λυκαβηττό που κάνει, τάχα, «θαύματα», δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ιεραρχία. Όπως δεν έχουν περάσει απαρατήρητες οι βολές του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος από τα Ελληνικά Hoaxes. Κάπως έτσι, η Αρχιεπισκοπή δεν μπορεί να κρατά για πολύ ακόμα στο συρτάρι το, μάλλον έτοιμο, πόρισμα που έχει συντάξει ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο οποίος διεξήγαγε και τη σχετική έρευνα για την πολιτεία του παπα-Δημήτρη, ο οποίος μάλιστα συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο στη Ζάλτσα Βοιωτίας προ ημερών. Υπό το βάρος των αντιδράσεων και του σούσουρου που σηκώθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος ωθείται στο να συζητήσει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο του Οκτωβρίου, την οποία θα πρέπει να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει και, από εκεί και πέρα, η Σύνοδος θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Αν έπαιζα τα λεφτά μου, πάντως, θα πόνταρα ότι ο παπα-Δημήτρης δεν θα στριμωχτεί πολύ. 

Κινείται ηλεκτρικά

Να μείνω στα της εκκλησίας, όμως, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος, παρά τις σκοτούρες των Αγίων Ισιδώρων, θα κινείται πλέον ηλεκτρικά. Και αυτό γιατί η αντιπροσωπεία της VW στην Αθήνα του δώρισε το ηλεκτρικό μοντέλο ID 3 για τις υπηρεσιακές του μετακινήσεις, με δεδομένη και την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος. Το παρών στη σεμνή τελετή παράδοσης στην Αρχιεπισκοπή έδωσαν η πρόεδρος της Kosmocar Λένα Μανδύλα και η γενική γραμματέας Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία παρατηρώ ότι έχει πυκνώσει τις επαφές της με την Εκκλησία. 

Το φλερτ όλων στον Βενιζέλο 

Φαντάζομαι οι περισσότεροι εξ’ υμών παρατηρήσατε πως οι πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν στις συνεντεύξεις τύπου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κι όλοι ανεξαιρέτως είχαν καλά λόγια να πουν. Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας, που τον κρέμασε στα μανταλάκια μαζί με άλλους εννέα πολιτικούς για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Novartis, μίλησε με θερμά λόγια για το πολιτικό κι επιστημονικό του εκτόπισμα. Το έκανε κυρίως γιατί οι θέσεις που διατύπωσε για το θέμα των παρακολουθήσεων βρίσκονται εγγύτερα με αυτές της αντιπολίτευσης παρά με αυτές της κυβέρνησης. Στην πολιτική πιάτσα υφαίνονται διάφορα σενάρια γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που θυμίζω πως βρίσκεται εκτός βουλής από το 2019 - εγώ πάντως μαθαίνω πως ετοιμάζει πυρετωδώς το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών σε δυο εβδομάδες από σήμερα που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Caravel και όπως πάντα θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της πολιτικής, της επιχειρηματικής και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας. 

Θα πάει ο Ανδρουλάκης στην εξεταστική; 

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κληθεί στην εξεταστική ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η σύγκληση της επιτροπής θεσμών για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη. Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι ξεκάθαρο το εάν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στις εργασίες της Επιτροπής για να βρεθεί αντιμέτωπος με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - πάντως οι χθεσινές τοποθετήσεις Ράμμου - για τη χρονική συγκυρία που καταστράφηκαν οι φάκελοι και τα στοιχεία της παρακολούθησης εντείνουν τον εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ για τον συνολικό κυβνερνητικό χειρισμό. Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης είδε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που επανέλαβε τα όσα έχει πει για την υπόθεση θυμίζοντας ευγενικά και προς όλες τις κατευθύνσεις πως έχει επίγνωση των ορίων του αξιώματός της.

Φαγούρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί το τι συμβαίνει στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να περνά κάτω από τα ραντάρ, όμως πραγματικά εξελίσσεται ένα κανονικό power game διαρροών. Μια τέτοια, πάντως, έγινε λανθασμένα, καθώς η ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη ότι χρησιμοποίησε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ και μάλιστα πλαστογραφημένο. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν έγινε, με τον βουλευτή να αντιδρά έντονα. Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι έγινε φάουλ, αλλά αυτό δεν άρεσε σε όλους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε έγγραφο, ενώ τώρα ο κ. Τσαβδαρίδης θα κάνει μηνυτήρια αναφορά για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής. 

Υπουργοί...στο Κόκκινο

Μέχρι πρότινος, ο κομματικός ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» ήταν άβατο για βουλευτές της ΝΔ, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις. Αυτόν τον κανόνα έχουν ξεκινήσει να σπάνε οι συνάδελφοι Γιώργος Μελιγγώνης και Γιώργος Τραπεζιώτης στην πρωινή τους εκπομπή, με αποτέλεσμα να φιλοξενούν στο στούντιο υπουργούς. Χθες είχαν, για παράδειγμα, τον Αδωνι Γεωργιάδη, κάτι που εκνεύρισε πολλούς «συντρόφους», με πρώτο τον Παύλο Πολάκη. Θα συνεχίσουν, πάντως, και θα έχουν τη Δευτέρα τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα. Και καλά θα κάνουν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA