Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει στην Ελλάδα με χυδαία μυθεύματα και παράλογες συκοφαντίες πολιτικού καιροσκοπισμού στον ΟΗΕ αναμένεται να ρίξει σήμερα ο Πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα τον Ταγίπ Ερντογάν, αποδεικνύοντας  κατά την ομιλία του στις 21:30 ώρα Ελλάδος, ότι στην πραγματικότητα  φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Τα γεγονότα άλλωστε είναι πεισματάρικα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το bullying που επιχειρεί στην Ελλάδα βρίσκει τοίχο και έχει διαμηνυθεί αυστηρά ότι δεν γίνεται ανεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στο CNN: Απαράδεκτες οι κατηγορίες Ερντογάν - Το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι παράλογο

Τα «όπλα» Μητσοτάκη σήμερα στον ΟΗΕ απέναντι στο παραλήρημα Ερντογάν

Απέναντι στα εξωφρενικά  fake news του Τούρκου Προέδρου, ο ίδιος θα αντιτάξει ψύχραιμα και αποφασιστικά την αλήθεια και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα που εδράζονται στις στέρεες βάσεις το Διεθνούς Δικαίου. Απέναντι στο κακοστημένο θέατρο με άγνωστου προελεύσεως φωτογραφίες νεκρών προσφυγόπουλων θα αντιπαραθέσει ακλόνητα στοιχεία για την εργαλειοποίηση απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία ιδίως στον Έβρο και εκείνα για 10.000 διασώσεις από τις ελληνικές αρχές στο Αιγαίο (πάνω από 100 μόλις χθες έξω από τη Λέρο) και την αποτροπή 154.000 παράνομων εισόδων από τα ελληνικά σύνορα και σύνορα της Ευρώπης. Έναντι των ανυπόστατων ισχυρισμών για παραβίαση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, θα αντιπαραβάλλει τη συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη στους μόλις 5.000 Έλληνες από 100.000.

Ενώ το θρασύ διαστρεβλωτικό κατηγορώ περί αποσταθεροποιητικού ρόλου της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα το αποκρούσει με το ενεργό casus belli, τις πολεμικές απειλές «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», τις διαρκείς παραβιάσεις και τη συστηματική αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών συνοδεία του προκλητικού χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, αλλά και την παράνομη κατοχή εδαφών της Κύπρου. Και εντέλει απέναντι στις ύβρεις και τα νταηλίκια, ο πρωθυπουργός θα επιδείξει πολιτισμό, αναβαθμισμένη αποτρεπτική ισχύ και ισχυρότατες συμμαχίες που θωρακίζουν τη χώρα μας έναντι κάθε επιβουλέα. Με λίγα λόγια θα αναδείξει το μαύρο και το άσπρο των δύο πλευρών του Αιγαίου. Ποιος είναι θεματοφύλακας της σταθερότητας και της ασφάλειας και ποιος ο μπουρλοτιέρης στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ποιος ρίχνει γέφυρες διαλόγου και ποιος τις ανατινάσσει. Ποιος κινείται με «όπλο» το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και ποιος απειλεί να πάρει τα όπλα. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξει το μέγεθος του αναθεωρητισμού και νέο-οθωμανισμού της Άγκυρας και την ταύτισή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στριμωγμένος ο Ερντογάν - του γύρισε μπούμερανγκ η τακτική του

Το κλίμα άλλωστε στη Νέα Υόρκη ήταν κατά πληροφορίες βαρύ για τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι απειλές του για απομάκρυνση από τη Δύση έπεσαν στο κενό και του γύρισαν μπουμερανγκ. Αφενός έφυγε άπραγος χωρίς την πολυπόθητη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και ούτε βλέμμα του στη δεξίωση προς τιμήν των ηγετών, σε αντίθεση μάλιστα με την εγκάρδια και πέραν του απλού κοινωνικού χαρακτήρα συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη - Τζο Μπάιντεν. Αφετέρου στις επαφές που είχε ο ίδιος και οι Τούρκοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ μάλλον «χαστούκια» απέσπασε, αν κρίνει κανείς από την κωλοτούμπα που έκανε επιστρέφοντας στην Τουρκία δείχνοντας για πρώτη φορά πρόθυμος να επιβάλλει κάποιες κυρώσεις στη Ρωσία. Εξ ού και σήμερα έχει συγκληθεί Συμβούλιο με αντικείμενο τη λειτουργία του ρωσικού διατραπεζικού συστήματος Mir. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA