Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στην εμπρηστική ρητορική και καλεί την Ελλάδα να... «συνέλθει», λέγοντας πως η στήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη «δεν θα σας σώσει». «Ως Τουρκία, δεν επιδοκιμάζουμε τη μόλυνση του Αιγαίου και της Μεσογείου με ανθρώπινο αίμα, δάκρυα ή εχθροπραξίες. Θέλουμε ειρήνη με όλη μας την καρδιά, θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας μαζί με την ίδια μας την πατρίδα. Θέλουμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, με δίκαιο τρόπο, μέσω του διαλόγου. Πάντα επιχειρηματολογούσαμε γι' αυτό», ανέφερε. 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Τουρκία: «Η Ελλάδα ό,τι είχε να πει, το είπε - Εχουν απέναντί τους Ευρώπη και συμμάχους»

«Δεν θα διστάσουμε ποτέ να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι το τέλος. Με αυτή την αντίληψη, ενισχύουμε την αμυντική μας βιομηχανία ακολουθώντας τα βήματα του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, ο οποίος είπε ότι ενώ δίνει έμφαση στη διπλωματία, αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες θα κυριαρχήσει στον κόσμο. Η ναυτιλία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους έχω τα περισσότερα έργα και έχω προχωρήσει στην αμυντική βιομηχανία. Η χώρα μας είναι σήμερα μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν σε εθνικό επίπεδο ένα πολεμικό πλοίο. Μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας τα εθνικά μας πολεμικά πλοία, αμφίβια πλοία, πλοία σεισμικής έρευνας, πλοία πληροφοριών, πλοία διοικητικής μέριμνας και σκάφη ακτοφυλακής. Ευτυχώς, έχουμε φτάσει σε ποσοστό τοπικής προσαρμογής έως και 70% σε αυτά τα έργα.

«Σήμερα, είμαστε περήφανοι για την 484η επέτειο της νίκης μας στην Πρέβεζα. Αυτή η νίκη, κατά την οποία το οθωμανικό ναυτικό υπό τη διοίκηση του ναύαρχου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα συνέτριψε το ναυτικό των Σταυροφόρων. Είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία. Μετά από αυτή τη λαμπρή νίκη που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, η Μεσόγειος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε θάλασσα ειρήνης», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). 

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος όπως και άλλες περιοχές όπου κυριαρχούσαν οι πρόγονοι μας, παραδόθηκε στις αναταραχές, τις συγκρούσεις και την ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος, που υπήρξε το λίκνο των πολιτισμών σε όλη την ιστορία, μνημονεύεται σήμερα με ένταση, ενεργειακό ανταγωνισμό και πρόσφατα με τους θανάτους μεταναστών. Χιλιάδες καταπιεσμένοι από τον εμφύλιο και τις σφαγές στη Συρία, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου», ανέφερε σύμφωνα με το TRT

«Αντί να αποτρέψουν αυτούς τους θανάτους για 11 χρόνια, οι δυτικές χώρες προτίμησαν να παίξουν το παιχνίδι των τριών πιθήκων μπροστά στις τραγωδίες. Δεν ελήφθησαν μέτρα για την πρόληψη περιφερειακών κρίσεων, τον τερματισμό των συγκρούσεων και την εξάλειψη των λόγων που αναγκάζουν τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν. Επιπλέον, οι πόρτες που ήταν κλειστές για τους πρόσφυγες άνοιξαν διάπλατα στους τρομοκράτες του PKK και στους φετοϊστές απατεώνες που δολοφόνησαν τον λαό μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Στο Λαύριο προστατεύονται δολοφόνοι»

«Σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο Λαύριο στην Ελλάδα, προστατεύονται οι δολοφόνοι που θα χύσουν το αίμα των πολιτών μας. Καθώς οι φωλιές του τρόμου στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ πέφτουν, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δημιούργησαν ανοιχτά στρατόπεδα σε ορισμένες χώρες. Οι χώρες που μας μιλούν για το δικαίωμα να είμαστε γείτονες δεν πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους εχθρούς της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας», ανέφερε ο Ερντογάν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA