Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετική ήταν η αντίδραση της Αθήνας για την πρόταση της προέδρου της Κομισιόν σχετικά με το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι η πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οικονόμου: Δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο

«Η επιστολή της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την πρόταση της κας Λάιεν για προσωρινό πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

«Οι θέσεις της προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA