Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης κληθείς να σχολιάσει τον χαιρετισμό του πατέρα του, Κωνσταντίνος Πλεύρη, μέσα στο δικαστήριο κατά της διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Και εξήγησε: «1ον αυτός ο χαιρετισμός έγινε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου και 2ον έγινε μπροστά σε μία μητέρα που έχει σκοτώσει τον γιο της ναζί, και εσύ κάνεις τον χαιρετισμό που πιστεύει ο δολοφόνος. Αυτό είναι αποκτήνωση»!

Ο υπουργός Υγείας παρότι αρχικά ανέφερε πως «ο πατέρας μου δεν έχει κρύψει την ιδεολογία και η δημοκρατία επιτρέπει τις ιδεολογίες» δεν έψαξε ούτε για δικαιολογίες ούτε κρύφτηκε. Χαρακτήρισε «αποκτήνωση» την πράξη του δικηγόρου πατέρα του και έδειξε την αποστροφή του αναφέροντας «Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα είναι πως αυτός ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από ναζί».

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, χαιρέτισε φασιστικά δύο φορές μέσα στο δικαστήριο και τη δεύτερη μάλιστα προκάλεσε την αποχώρηση της έδρας. Αρχικά είχε υποστηρίξει πως «είμαι φασιστής, θα δικαστώ γι αυτό;» στην εκδίκαση του αιτήματος των προφυλακισθέντων χρυσαυγιτών και του πελάτη του Γιάννη Λαγού, να αποφυλακιστούν, και στη συνέχεια προχώρησε σε ναζιστικό χαιρετισμό προς τους οπαδούς του Ηλία Κασιδιάρη, μέσα στο δικαστήριο.

Τον χαιρετισμό του τον επανέλαβε και την περασμένη Παρασκευή (7/10) όταν σήκωσε επιδεικτικά μπροστά στη Μάγδα Φύσσα το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό με την έδρα να αποχωρεί από την αίθουσα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA