Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όλη η Ελλάδα» ήξερε είπε ορθά - κοφτά στην κάμερα ο Ανδρέας Πάτσης, την επομένη του σκανδάλου με τα «κόκκινα δάνεια». Κι αν πολλοί ήξεραν, σίγουρα δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που ξέρουν τα... έργα και τις ημέρες του βουλευτή, ο οποίος στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε διάφορες ιστορίες, που περιλαμβάνουν από ποδόσφαιρο μέχρι και... λίστα Πέτσα. Ο ανεξάρτητος - πλέον - βουλευτής, ο οποίος διαγράφηκε από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη, περιέγρεψε λεπτομερώς όλη τη διαδικασία και την επιχειρηματική δραστηριότητα για τα κόκκινα δάνεια και δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως «απόλυτα νόμιμα αγόρασα με 4,3 εκατομμύρια, δάνεια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ». 

Η «αγάπη» του για το ποδόσφαιρο κσι το φιάσκο με τη Νίκη Βόλου

Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας Πάτσης έγινε ευρέως γνωστός και στον χώρο του αθλητισμού με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Αναλαμβάνοντας την Νίκη Βόλου ως ιδιοκτήτης, την οδήγησε στα σαλόνια της Super League τη σεζόν 2014-2015 μετά από 48 ολόκληρα χρόνια απουσίας. Η σεζόν όμως στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου εξελίχθηκε σε μεγαλειώδες φιάσκο. Μόλις στις 10 Δεκεμβρίου του 2014 η ΠΑΕ Νίκη Βόλου του Ανδρέα Πάτση δήλωσε αδυναμία, οικονομικής φύσης, να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και διαλύθηκε.  Τα χρέη συσσωρεύτηκαν, η Νίκη Βόλου αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Super League μετά από 15 αγωνιστικές (και απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και 12 ήττες) και τα πανό αποδοκιμασίας του Πάτση εμφανίζονταν πολύ συχνά στο γήπεδο.  Το 2012 ο Ανδρέας Πάτσης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει τον Ηρακλή. Το είχε πει δημοσίως σε συνέντευξή του, όμως η διοίκηση των κυανόλευκων, που είχαν «απορροφήσει» την ΑΕ Ποντίων, ουδέποτε έλαβε κάποια πρόταση. Ο Πάτσης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τους ΟΦΗ, Πανιώνιο και Λάρισα, αλλά αποδείχθηκε πως η Νίκη Βόλου ήταν το πρώτο και τελευταίο μεγάλο του ποδοσφαιρικό στοίχημα, το οποίο έχασε πανηγυρικά.

Οι απειλές σε ποδοσφαιριστή

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθαν και οι καταγγελίες για απειλές. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Μανώλης  Σκούφαλης  είχε υποστηρίξει παλιότερα ότι Πάτσης τον απείλησε με μπράβους για να λύσει το συμβόλαιό του. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε με τον Ανδρέα Πάτση κι ενώ ήταν μόνοι τους στο γραφείο, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας τού ανακοίνωσε πως παρότι του όφειλε 25.000 ευρώ, θα έδινε συναλλαγματική 5.000 ευρώ με λήξη τον Δεκέμβριο του 2014, κάτι που αρνήθηκε ο παίκτης. Ο Σκούφαλης υποστηρίζει ότι απειλήθηκε από τον πρόεδρο της Νίκης («αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ») και κάλεσε στο γραφείο δύο μπράβους που απείλησαν («αν δεν λύσω συναινετικά το συμβόλαιό μου με την ομάδα, δεν θα φύγω ζωντανός από το γραφείο») τον ίδιο και την οικογένειά του. Σύμφωνα με την καταγγελία, παρουσία των μπράβων ο Πάτσης έδωσε δύο άκυρες συναλλαγματικές 10.000 ευρώ, τις οποίες παρουσίασε ως «έγκυρες και ισχυρές», και τον εξανάγκασε να υπογράψει για να λύσει συναινετικά το συμβόλαιό του. Στο εξώδικο ο Σκούφαλης άφηνε  υπονοούμενα για τη «συμπτωματική καταστροφή του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου στην πιλοτή της πολυκατοικίας» και υποστήριξε ότι δέχονται ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα ο ίδιος και η οικογένειά του. Ο κ. Πάτσης τότε είχε σπεύσει να απαντήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου: «Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή με αυτά που του έχουν πει οι πελάτες του προσπαθεί να προτάξει ένα σενάριο. Στις 3 Ιουλίου ο Σκούφαλης υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του. Αυτό το έγγραφο είναι το ντοκουμέντο. Πέντε μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σενάριο. Αν ο κ. Σκούφαλης μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά, κανένα πρόβλημα».

Οι έντονοι καυγάδες με τον Αχιλλέα Μπέο

Ο Πάτσης κατηγόρησε τον Μπέο πως του είχε ζητήσει να χάσει η Νίκη από τον Ολυμπιακό της πόλης, όταν οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στη Football League, μετέπειτα Super League 2, τον Ιούνιο του 2015.  Ο Μπέος προκάλεσε τον Πάτση να καταθέσει στοιχεία στη δικαιοσύνη, ο δεύτερος δεσμεύτηκε να το κάνει και εν συνεχεία ο Μπέος προχώρησε σε ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του Πάτση: «ανθρωπάκι», «αποτυχημένος», «αδερφή». «Το μόνο που ξέρει είναι να χορεύει χωρίς πουκάμισο σε νυχτερινά κέντρα», πρόσθεσε ο Μπέος, με τον Πάτση να ανταπαντάει λέγοντας «δικαίωμά μου».

Η «γαλάζια» κουμπαριά και η «φασαρία» με την «λίστα Πέτσα»

Η επόμενη στιγμή που ο Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε στο επίκεντρο, ήταν ο γάμος του με τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά, που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας της Κηφισιάς στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο Ανδρέας Πάτσης ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών και εκείνη παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών.

Η Βίκυ Παπαλουκά παρουσίασε στο παρελθόν την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», δελτία ειδήσεων σε Blue Sky, Εxtra Channel και Epsilon, καθώς και ενημερωτική εκπομπή στο Τηλεάστυ. Όπως έλεγαν τότε, η Βίκυ Παπαλουκά έγινε αμέσως το «δεξί χέρι» του υποψήφιου βουλευτή, με τον έρωτά τους να δυναμώνει παράλληλα με την εκλογή του στις βουλευτικές του 2019. Η ιδιαίτερη σχέση του ζευγαριού με τον Στέλιο Πέτσα ήταν εκείνη που προκάλεσε αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση του site που διατηρεί η κυρία Παπαλουκά, του pointmedia.gr, από την λίστα Πέτσα.

Οι εταιρείες που συμμετέχει ο βουλευτής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που συμμετέχει ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ. Από το 1995 συμμετέχει στην εταιρεία «Multi Collection» (κοινή εταιρεία με Τράπεζα Πειραιώς), η οποία διαχειριζόταν «κόκκινα» δάνεια. Το 2010 η εταιρεία «Πλάτων», την οποία ίδρυσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, (σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς), αγόρασε «κόκκινα» 62 εκατ. € με 4,3 εκατ. €. Ο Ανδρέας Πάτσης συμμετέχει επίσης στην Horsehold (Κυπριακή LTD) από το 2017, ενώ το 2019 επενδύει 1 εκατ. € στην Lyktos (μέτοχος Παγκρήτιας) με δάνειο Ελβετίας. Το 2022 ιδρύει την εταιρεία «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες», εκπροσωπώντας το DLA Piper, Νομικές Υπηρεσίες ΕΛΤΑ. Επιπλέον, εμπλέκεται σε νομικές υπηρεσίες στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενώ από 2012 – 2022 έχει συμμετοχή σε άλλες 15 εταιρείες. Σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του βουλευτή Γρεβενών, το 2018 είχε καταθέσεις 3.339 €, ενώ το 2019 οι καταθέσεις του εκτινάχθηκαν στα 2.302.940 €. Μυστήριο είναι επίσης ότι το 2018 εμφάνιζε σε δάνεια 0 €, ενώ το 2019, 1.309.392 €.

Η κόντρα για την ιδιωτικοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου στα Γρεβενά

Μεγάλη «γαλάζια» κόντρα ενώπιον του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση και της Υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή, είχε ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο στα Γρεβενά, όταν ο τοπικός Βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας. Ο Ανδρέας Πάτσης ζήτησε να γίνουν όλες οι ενέργειες προς αυτή την την κατεύθυνση, τονίζοντας πως είναι δουλειά του Δήμου και του Υπουργείου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού, Γιώργος Καραγιάννης, σημειώνοντας πως «είναι δουλειά και της τοπικής διοίκησης», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Βουλευτή αλλά και του Δημάρχου Γρεβενών.

«Δεν σας πέφτει λόγος», ακούστηκε να λέει ο Ανδρέας Πάτσης, με τον Γιώργο Καραγιάννη να αναρωτιέται αν αυτή η συμπεριφορά είναι δημοκρατική.  «Να σέβεστε», συνέχισε ο Ανδρέας Πάτσης, με τον εμβρόνητο Υπουργό, Νίκο Παπαθνάση, προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να ζητά σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων για το θέμα. Μάλιστα έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού ο οποίος σημείωσε πως αυτό βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από όταν το παρέλαβε η νυν διοίκηση για να προκαλέσει εκ νέου την απάντηση του Βουλευτή Γρεβενών: «Δεν μπορεί να αυτοσυγχαίρεστε, υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Καραγιάννη ο οποίος σήκωνε εκ νέου το γάντι: «Δεν είναι τα πράγματα όπως νομίζετε γιατί δεν έχετε ενημέρωση».

Είχε καρπωθεί την «επιτυχία», όταν έφυγαν οι μετανάστες από τα Γρεβενά 

«Στην περίπτωση των Γρεβενών, η απόφαση να εγκατασταθούν μετανάστες σε ένα σημείο αμιγώς τουριστικό, έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του τουριστικού προϊόντος καταδικάζοντας σε οικονομικό μαρασμό ένα πλήθος επαγγελματιών και την περιοχή στο σύνολό της» έλεγε σε συνέντευξή του το 2019.  «Το σύνολο των μεταναστών εγκαταστάθηκε αποκλειστικά στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου της Βασιλίτσας, κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς με την κίνηση αυτή «έσβησε» από τον χάρτη των τουριστικών προορισμών τόσο το χιονοδρομικό κέντρο όσο και η ευρύτερη περιοχή» συνέχισε και με συζητήσεις με τους ξενοδόχους θεωρούσε πως άμεσα θα κάνει πράξη τα όσα έλεγε. 

Δύο χρόνια μετά, ο «αγώνας» του κατά των μεταναστών έγινε πράξη και εμφανίστηκε «δικαιωμένος στα τοπικά μέσα.  «Η Δομή στα Γρεβενά έκλεισε. Ήταν μια πολιτική θέση που εξέφρασα από την αρχή της θητείας μου, και τώρα δικαιώνομαι. Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτούμε είναι τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπου με αυτά, θα ξεκινήσουν τα Γρεβενά να κινούνται και υπάρχουν κι άλλες δικές μου προτάσεις που θα τις δούμε στην πορεία», ήταν η δήλωση του Βουλευτή αναφορικά με την απομάκρυνση των προσφύγων και το οριστικό κλείσιμο της Δομής στα Γρεβενά τονίζοντας ότι «όλοι μαζί από εδώ και μπρος πρέπει να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται επίσης να υιοθετεί την ατζέντα περί «λαθρομεταναστών» (άλλωστε χρησιμοποιεί τον όρο) και να θεωρεί ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «πουλήθηκε η Μακεδόνια». Πριν την διαγραφή του, στις 23 Οκτωβρίου, γράφειο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη (που έχουν μια πολιτική κόντρα που συντηρείται πάνω από 2 χρόνια) Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά. Είναι λυπηρό που ταυτίζεις τον πολιτικό σου βίο με το ψέμμα και την χυδαιότητα. Είναι όμως επιλογή σου.Αντί να παριστάνεις τον τιμητή και τον δήθεν αγωνιστή θα ήταν προτιμότερο να απολογηθείς για τα έργα και τις ημερες της κοινοβουλευτικής σου θητείας.

Γιατί με την ψήφο σου, Συγκυβέρνησες με την Ακροδεξιά, Γέμισες την χώρα μας με λαθρομετανάστες, Εκλεισες τις Τράπεζες, Επικύρωσες δυσβάσταχτα μνημόνια για τον λαό μας, Μείωσες μισθούς, Εκοψες συντάξεις, Νομιμοποίησες την αγορά κόκκινων δανείων από ξένα funds, Επιβαρυνες την οικονομία, Διέλυσες την μεσαία τάξη αφού την στραγγάλισες οικονομικά, Εξαπάτησες ακόμα και τους δικούς σου αφού βάφτισες το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, Διέλυσες τα ελληνικά Πανεπιστήμια, Πούλησες την Μακεδονία μας στις Πρέσπες .

Αντίθετα με μας Βουλευτές και Κυβέρνηση της ΝΔ που παράγουμε θετικό έργο και είμαστε δίπλα στον Ελληνα πολίτη. Σε κάθε Νομό σε κάθε Περιφέρεια.

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Δεν μας πτοείς, ούτε μας φοβίζεις.

Μπορείς ανέξοδα να γράφεις και να λες ότι θες. Στις προσεχείς εκλογές, μόλις ξυπνήσεις θα τα δεις και πάλι όλα ΜΠΛΕ.

Και πάλι Καλημέρα και Καλή Κυριακή!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA