Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια τόσων πολλών ζωών εξαιτίας της τρομερής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με ανάρτηση στο Τwitter εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της, καθώς και του ελληνικού λαού προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλληπτήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στον πρόεδρο της Τουρκίας ενώ καταδίκασε κάθε μορφή τρομοκρατίας. «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Τουρκία. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του στα social media δείχνοντας πως πέρα από τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες ενώνουν τους ανθρώπους.

Επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στο Γενικό προξενείο, ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, δεν βρίσκονται Ελληνες πολίτες. Την ίδια στιγμή καταδίκασε και εκείνο τις τρομοκρατικές ενέργειες. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα.