Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει αναδείξει για την περίπτωση αρκετών υπουργών της κυβέρνησης κάτι που έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για ορισμένους εντός ΝΔ: ότι έχουν «καρδιά καρδερίνας». Κοινώς, ότι δεν είναι για τα ζόρικα. Είναι, λοιπόν, ενδιαφέρον ότι λίγοι υπουργοί βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά για να στηρίξουν την κυβέρνηση στα ΜΜΕ σε μια δύσκολη στιγμή της. Για παράδειγμα, το πράττουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Οικονόμου (εντάξει είναι και δουλειά του) και κάπου εκεί τελειώνει το πράγμα. Εντάξει, υπάρχουν και βουλευτές που βγαίνουν μπροστά ή κομματικά στελέχη, όπως ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός. Ορισμένοι, όμως, δοξάζονται κρυπτόμενοι και δεν μιλάω γι' αυτούς που κατά πάγια πρακτική μιλούν για θέματα της αρμοδιότητάς τους, αλλά για άλλους γενικά λαλίστατους.

Ο Μητσοτάκης, ο Γκελαούζος και το τρέξιμο

Οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αθλητικός πρωθυπουργός είναι γνωστό τοις πάσι. Μάλιστα, χθες κατά την επίσκεψή του στην Άμφισσα έπεσε πάνω στον πρωταθλητή μαραθωνοδρόμο Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος πάντως δεν κατάφερε να κερδίσει την Κυριακή που μας πέρασε στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου. Στη συζήτηση πάνω, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Γκελαούζο ποιος είναι ο καλύτερός του χρόνος, με τον πρωταθλητή μας να απαντά 2 ώρες και 14 λεπτά. Και κάπου εκεί ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σε αυτόν τον χρόνο δεν τρέχει καν ένα χιλιόμετρο, μιας και δεν του πάει το τρέξιμο, ενώ κάνει ποδήλατο, κολυμπάει και περπατάει, ειδικά στα βουνά.

Εύσημα στον Σκέρτσο

Δεν πέρασε απαρατήρητη η κολακευτική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, κατά τη σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς στο δημαρχείο Δωρίδος. Ο λόγος ήταν η επιμονή του υπουργού στο να τρέξει γρήγορα η διαδικασία για το σχέδιο αποκατάστασης του ιστορικού Ελαιώνα της Άμφισσας. Όπως το είπε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν ακόμα ένα project, με το οποίο ο κ. Σκέρτσος ασχολήθηκε επισταμένως. Το σημειώνω γιατί κάποιοι, εντός και εκτός ΝΔ, βάλλουν εναντίον του υπουργού που κρατάει το excel της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να συγκινείται πάντως.

Τα μυστήρια της Λιβύης

Τα όσα έγιναν χθες στη Λιβύη δεν ξάφνιασαν όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα η πολιτική κατάσταση στη χώρα θυμίζει περισσότερο την κινηματογραφική ταινία Μάτριξ και λιγότερο κανονικό πολιτικό σύστημα, αφού η εμφύλια διαμάχη έχει στην κυριολεξία διαλύσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Υποτίθεται πως ένα χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2021 θα είχαν διεξαχθεί ελεύθερες εκλογές και θα είχαν φύγει οι ξένες δυνάμεις από τη χώρα. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, οι εκλογές έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε μπορεί να λάβουν χώρα. Ούτε οι ξένες δυνάμεις, κυρίως τουρκικές και ρωσικές έχουν φύγει από το λιβυκό έδαφος.

Η Ευρώπη ενδιαφέρεται ώστε να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές και δεν έχει στρατιωτική παρουσία στη χώρα, και η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής αδυνατεί να αξιοποιήσει τους πόρους της και να ανοικοδομήσει τη χώρα. Τουλάχιστον έχει σταματήσει η εμφύλια διαμάχη. Η ακύρωση του τουρκολιβικού συμφώνου προϋποθέτει ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει την πρόθεση να καθίσει στο τραπέζι με την Αθήνα για να χαράξει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα βάσει των διατάξεων του διεθνούς δικαίου. Θυμίζω ότι πίσω στο 2010 υπήρξαν συζητήσεις με την πλευρά Καντάφι για την οριοθέτηση οι οποίες όμως δεν συνεχίστηκαν έκτοτε. Υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση και να αρχίσει η ανοικοδόμησή της. 

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα 

Επίσκεψη στην Ελλάδα για θέματα πολιτικής και ασφάλειας, πραγματοποιεί σήμερα o υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μπένι Γκαντζ θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει, επίσης, κατάθεση στεφάνου σε επίσημη τελετή στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα. Θυμίζω πως η αναβολή της επίσκεψής του πριν από τρεις εβδομάδες είχε προκαλέσει σχόλια, κυρίως έπειτα από την πραγματοποίηση της επίσκεψης στην Άγκυρα, μια εβδομάδα μετά. Εν πάση περιπτώσει η σχέση Ελλάδας-Ισραήλ αλλά και η συνεργασία στο αμυντικό κομμάτι είναι καλύτερη από ποτέ και προς τούτο δεν χωρά καμία αμφιβολία. 

Οι Δήμαρχοι στον Πλεύρη 

Στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή στις 13:00 ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης προκειμένου να απαιτήσουν την επαναλειτουργία του κέντρου αναφοράς covid στο Κ.Υ. Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ). Το ραντεβού κλείστηκε μετά από πίεση του Δημάρχου Καλλιθέας αλλά και τις πρόσφατες αντιδράσεις τόσο του ιδίου, του συνόλου των Δημοτικών Παρατάξεων και των μαζικών φορέων της Καλλιθέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA