Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη του συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο μετά την ανάληψη του βασιλικού αξιώματος θα έχει πιθανότατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. «Πιθανότατα να δει και τον βασιλιά Κάρολο. Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα, στην ατζέντα του ταξιδιού μπορεί να συμπεριληφθεί και συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρισι Σουνακ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση στο London School of Economics, με θέμα: «Η Ελλάδα – Ο δρόμος προς τα εμπρός». Πρόκειται να συνομιλήσει σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, στο London School of Economics, με τον καθηγητή Kevin Featherstone για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Με αφορμή την παρουσία του στο Λονδίνο είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για ένα τετ α τετ με τον Βασιλιά Κάρολο. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Απρίλιο στο Dumfries House στη Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτίριο και στο κτήμα, τα οποία διαχειρίζεται από το 2007 το «Ιδρυμα του Πρίγκιπα» (The Prince's Foundation), έχοντας προχωρήσει σε σημαντικά έργα αποκατάστασης ώστε να διαφυλαχθεί η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ενώ έχει αναδειχτεί σε πράσινο τοπόσημο της περιοχής. Στόχος ήταν η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος Τατοΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA