Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνομίλησα χθες το βράδυ με αρμόδια πηγή επί των ελέγχων που τρέχει η Οικονομική Αστυνομία. Πιο αρμόδια δεν γίνεται, για να λέμε την αλήθεια. Και μου είπε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων, φαίνεται ότι μπορεί να έχει γίνει και μια...προβληματική διαχείριση, όπως μου το έθεσε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ εσόδων και εξόδων και μπορεί πόροι που δόθηκαν από ιδιωτικούς φορείς ως δωρεές να μην έχουν πάει σε λειτουργικές ανάγκες της Κιβωτού, με αποτέλεσμα τον προσωπικό πλουτισμό των διαχειριστών της Κιβωτού, δηλαδή τη φαμίλια του Πατρός Αντωνίου. Να μην έχετε αμφιβολία ότι σε λίγο θα μπουν και οι φορολογικές αρχές στην εξίσωση και θα τον...γυρίσουν ανάποδα για να δουν, αν έχει και κανένα δίευρω.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Pulse: Με 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δικηγόροι σε επαφή με τον πατέρα Αντώνιο

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο όλες αυτές τις μέρες που δολοφονείται κανονικά ο χαρακτήρας του είναι η εκκωφαντική σιωπή του πατέρα Αντωνίου. Πληροφορούμαι ότι είναι εντός Ελλάδος και Αττικής και παραμένει απομονωμένος, βλέποντας το έργο της ζωής του να καταρρέει ως πύργος από τραπουλόχαρτα. Σύντομα, βεβαίως, θα έχει και νομική εκπροσώπηση, καθώς η πρεσβυτέρα το έχει...βάλει μανιάτικο και είναι αποφασισμένη να αντεπιτεθεί. Ήδη, δε, δύο μεγάλοι δικηγόροι της Αθήνας είναι σε επαφή με την πλευρά της Κιβωτού, η οποία θέλει να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα μια νομική υπεροπλία.

Το ενδιαφέρον Μητσοτάκη για την Κιβωτό

Από πολύ κοντά παρακολουθεί το Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου, όντας σε ανοιχτή γραμμή με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε προσωπικά από την Αλεξάνδρα Μαρτίνου να βγει μπροστά και να αναλάβει τα ηνία της οργάνωσης για τους επόμενους μήνες, ώστε αυτή να μείνει ζωντανή.

Αιχμές Δένδια για την Τουρκία

Στη χθεσινή του ομιλία στη Σχολή Ευελπίδων ο Νίκος Δένδιας μίλησε για τη διάρκεια της κλιμακούμενης κρίσης στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είπε λοιπόν πως «υπάρχει ένα διαφοροποιό στοιχείο, σήμερα, και αυτό είναι η διάρκεια. Έχουμε μία διαρκή, κλιμακούμενη κρίση, η οποία προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την τριετία» εξηγώντας πως το περιεχόμενο αυτής της κρίσης, το ευρύτερο, είναι ότι αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και, ακόμα και οριακά, και της ίδιας της Κρήτης. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως τα όσα κάνει η Άγκυρα δεν εντάσσονται μόνο στο εσωκομματικό παιχνίδι στην Τουρκία αλλά έχουν ξεκάθαρη στόχευση που είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Επίσκεψη Σχοινά στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και μαθαίνω πως θα έχει συνάντηση με τον Νότη Μηταράκη μετά και το ζήτημα που προέκυψε με τους 400 μετανάστες στην Κρήτη. Ο κ. Σχοινάς θα παραβρεθεί επίσης στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος InvestEU της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει σκοπό να ενθαρρύνει επενδύσεις ύψους άνω των 372 δις ευρώ στην ΕΕ, μέσω μόχλευσης κεφαλαίων. Η εκδήλωση θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών και θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Χρίστος Δήμας.

Ομιλία Μητσοτάκη στους αποφοίτους Χάρβαρντ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών μαθαίνω πως θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου οι εν Ελλάδι απόφοιτοι του Χάρβαρντ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλύει το όραμά του για την Ελλάδα του 2030. Αφήνω κατά μέρος το ότι αρκετοί από τους αποφοίτους του εν λόγω κορυφαίου ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησης και απλά αναφέρω πως θα υπάρξει και κοκτέιλ μετά την ομιλία όπου αναμένω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συναντήσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA