ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/11/2022 11:48

Φυσικό αέριο - Κώστας Σκρέκας: «Το ανώτατο όριο τιμής στα 275 ευρώ δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ανώτατο όριο»

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο πριν από την έναρξη του συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πως χάνεται πολύτιμος χρόνος χωρίς αποτελέσματα και πρέπει να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φυσικό αέριο - Κώστας Σκρέκας: «Το ανώτατο όριο τιμής στα 275 ευρώ δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ανώτατο όριο»
Κώστας Σκρέκας / Ελλ. Κυβέρνηση
Ανάγνωση:

Την αντίθεσή του για πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 275 ευρώ/MWh όπως έχει προτείνει η Κομισιόν, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας που έκανε λόγο για την ανάγκη να άμεσων λύσεων γιατί συνεχίζεται να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο καθορισμός ανώτατου ορίου τιμής στα 275 ευρώ/MWh δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ανώτατο όριο. Η ενεργειακή κρίση συγκλονίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και για αυτό, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μην κάνουμε τίποτα, αφού γνωρίζουμε την κλιμάκωση των τιμών που πραγματικά απειλεί τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο χωρίς αποτελέσματα και πρέπει να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και την αξιοπιστία της Ευρώπης. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο σημερινό Συμβούλιο».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων και, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θα θέλαμε έναν πιο ρεαλιστικό μηχανισμό. Διότι, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, της περιόδου εκείνης όπου υποφέραμε από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, αυτός ο διορθωτικός μηχανισμός, δεν θα ενεργοποιούνταν. Το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι αγοράζει το πιο ακριβό φυσικό αέριο στον κόσμο. Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε το συντομότερο δυνατό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χάνουμε χρόνο. Και, φυσικά, ο ευρωπαϊκός κανονισμός αλληλεγγύης θα πρέπει να συμβαδίζει και να συνδέεται με έναν τέτοιο μηχανισμό διόρθωσης».

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ