Μενού
  • Α-
  • Α+

Μίλησα με άνθρωπο που ξέρει καλά το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και μου είπε πως ο Μητσοτάκης δεν λέει τυχαία αυτά που λέει. Στη Βρετανία έχει πλέον αλλάξει η άποψη του κόσμου που πιέζει το Βρετανικό Μουσείο να μεταβάλει τη θέση του. Έπειτα, μεγάλες εφημερίδες, όπως η ναυαρχίδα των Συντηρητικών, οι TIMES του Λονδίνου έχουν πάρει θέση υπέρ της επανένωσης. Σε αυτό έχει συντελέσει η σχετική απόφαση της UNESCO για την επανένωση των μνημείων που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας. Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι πλέον διακρατικό αλλά υπερεθνικό. Τώρα, ο Μητσοτάκης ξέρει πως σύμμαχος σε αυτή τη διεκδίκηση είναι ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’ που δεν ξεχνά τις ελληνικές του ρίζες. Εξυπακούεται πως ο ίδιος δεν μπορεί να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα στο Λονδίνο. Θαύματα δεν περιμένουμε, όμως η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε κάτι θετικό τα επόμενα ένα με δυο χρόνια.

Το δίλημμα για τη συνδρομητική τηλεόραση

Μπορεί να μην είναι της άμεσης επικαιρότητας, στο Μαξίμου, όμως, έχουν έναν φάκελο σε εκκρεμότητα και αυτός δεν είναι άλλος από τη δυνατότητα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης να μπορούν να επενδύουν και στην επίγεια. Και αυτό γιατί πριν από μερικές εβδομάδες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι αυτό αποτελεί στρέβλωση του ανταγωνισμού, μετά από προσφυγή της United, της μητρικής εταιρείας της ελληνικής Nova. Την ίδια ώρα, όμως, μεγάλοι παίκτες της ελληνικής μιντιακής αγοράς δεν θέλουν μια τέτοια δραστηριοποίηση. Μάλιστα, με βάση αυτό το νομοθετικό πλαίσιο δεν επετράπη προ ετών στον Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει τη Forthnet, παρά το προχωρημένο των διαπραγματεύσεων. 

Οι της United, όμως, δεν αστειεύονται και θέλουν να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα μας, έχοντας βάλει στο μάτι τον Alpha, ο οποίος είναι σε πορεία εξυγίανσης μετά την εξαγορά του από τον όμιλο Βαρδινογιάννη και αποτελεί έναν από τους leaders της εγχώριας αγοράς. Συνεργασία με τη Nova υπάρχει ήδη, καθώς η καλωδιακή συστεγάζεται με την GreenPixel, την εταιρεία παραγωγής, ενώ η συνεργασία έχει επεκταθεί και στα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Οπότε, πριν τις εκλογές η κυβέρνηση έχει...διλήμματα. Και δεν υπάρχει λύση που να ικανοποιεί όλους τους παίκτες.

Μπουτσικάκης για Δήμαρχος;

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες των κομματικών επιτελείων με το βλέμμα στις εκλογές. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι, εκτός από εθνικές, θα γίνουν και αυτοδιοικητικές εκλογές του χρόνου τον Οκτώβριο. Στον Πειραιά, λοιπόν, ακούγεται ότι τον δήμο θα μπορούσε να διεκδικήσει με το χρίσμα της ΝΔ ο νυν βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Από παλιά οικογένεια του Πειραιά ο βουλευτής, καθώς ο πατέρας του έφτιαξε την ιστορική ψαροταβέρνα «Ζορμπάς» στο Μικρολίμανο και ήταν παραδοσιακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, άλλωστε, γίνεται πόλεμος στην Α' Πειραιώς, όπου κατεβαίνει η Δόμνα Μιχαηλίδου και λογικά και ο γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος το 2019 (πήγε πολύ καλά) Νίκος Βλαχάκος. Προ ημερών, ο κ. Μπουτσικάκης βρέθηκε στο Μαξίμου και είδε τον πρωθυπουργό. Θα δούμε τι θα γίνει... 

Η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κόστος διαβίωσης 

Στο φουλ είναι μαθαίνω οι μηχανές στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκδήλωση της Πέμπτης στο Caravel με θέμα το κόστος διαβίωσης. Το θέμα θα είναι «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δίκη μας απάντηση στην κρίση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν ένα μήνα με την κατάθεση 8 προτάσεων για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναδείξει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, το στρεβλό μοντέλο επιδοτήσεων στην ενέργεια που ακολουθεί η κυβέρνηση και καταλήγει να επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, το χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού καθώς και την άμεση ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θα κατατείνουν κατά πληροφορίες σε μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα, πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας,  ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές, προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών σύμφωνα με την τροπολογία που έφερε προ ημερών η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA