Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή με τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, σπέρνοντας «μίσος και διχασμό».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε με δήλωσή του στο τραγικό συμβάν με τον 16χρονο, στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα κρίνει για τις ευθύνες. «Ματαιοπονούν και δεν θα το επιτρέψουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ισχύς της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. 

Ακόμα, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ επιτέθηκε προσωπικά και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το θέμα με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική διχασμού και μίσους. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους να καταδικάσουν ομόθυμα τις χθεσινές επιθέσεις και τον τραυματισμό αστυνομικού σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Επιπλέον, εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 16χρονου ευχόμενος όπως είπε να αναρρώσει γρήγορα.

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε.

Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανένα.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο Νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».