Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία γενικά δεν φαίνεται να λογαριάζει τις απειλές των Τούρκων, για πρώτη φορά, λέει ότι αισθάνεται ανησυχία για την κατάσταση στη γείτονα, και ειδικά για την περίοδο που θα υπάρχει ασαφές πολιτικό σκηνικό κατά τη διάρκεια των εκλογών. «Για πρώτη φορά ανησυχώ από το σκηνικό που έχουν στήσει οι Τούρκοι με την επιθετική ρητορική τους και δεν είμαι από αυτούς που προβλέπουν κάθε βδομάδα πόλεμο», τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η περίοδος που με φοβίζει περισσότερο είναι αυτή της ακυβερνησίας που θα υπάρχει ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές».

Η κυρία Μπακογιάννη που έχει... φάει με το κουτάλι την τουρκική προπαγάνδα για σχεδόν 4 δεκαετίες τονίζει ότι οι πολεμικές ιαχές των Τούρκων «είναι μια γλώσσα που δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά. Δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χώρα να απειλεί ευθέως με πόλεμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ», προσέθεσε κι απαντώντας γιατί το κάνουν αυτό οι Τούρκοι, τόνισε:

«Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αμερική και προσπαθούν να τους εκβιάσουν σε πέντε σημεία: Πρώτον με την ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δεύτερον με την επίθεση που έκαναν στην Συρία, τρίτον με τις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των F-16 που τους έχουν αφήσει απ' έξω, τέταρτον για το γεγονός ότι τους απέκλεισαν και από τα F-35 και πέμπτον με την πολεμική ρητορική για την Ελλάδα. Οι Τούρκοι λένε στους Αμερικανούς ότι θα κάνουμε φασαρία αν δεν ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας».

Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη προέβλεψε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει στην ίδια ρότα και θα προσπαθήσει να «τσιγκλήσει» την Ελλάδα ώστε «να κάνουμε εμείς λάθος και να χρεωθούμε κάτι, την πρώτη λάθος κίνηση» τόνισε και πρόσθεσε: «Αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πεπειραμένες και πρέπει να αποφύγουμε την στραβοτιμονιά»

«Φοβάμαι την περίοδο της ακυβερνησίας»

Για τις πολεμικές κραυγές και την απειλή, που έχει γίνει... καραμέλα, το περιβόητο «θα έρθουμε ένα βράδυ» η κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι «η περίοδος που φοβάμαι πιο πολύ είναι η περίοδος ακυβερνησίας. Ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές, τότε που θα είμαστε με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Θέλοντας ωστόσο να καθησυχάσει για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια της, σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε χώρα αρματωμένη και συγκροτημένη. Εχει μπει σε Λιβύη και Συρία σε χώρες που την συγκεκριμένη περίοδο της επίθεσης ήταν διαλυμένες». 

«Ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές»

Κλείνοντας, έκανε μια δυσοίωνη πρόβλεψη, λέγοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι είναι υπόλογος στον λαό του, κυρίως για την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει τεράστιο ποσοστό πληθυσμού στη γείτονα, θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, καθώς «έχει απέναντί του μια διαλυμένη αντιπολίτευση».

Γιατί δεν πήγε στον Σαμαρά

Τέλος, αναφερόμενη στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» σημείωσε ότι δεν πήγε καθώς ήταν στην Κρήτη, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη «ήταν μια απάντηση στα σενάρια που λένε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα ρίξουν τον πρωθυπουργό».