Μενού
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | APimages
  • Α-
  • Α+

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τους συμμάχους της στη Δύση, χωρίς να  κατονομάζει κάποια χώρα. «Δεν θα χαριστούμε σε όσους στηρίζουν την Ελλάδα δίχως όριο για να κάνει προβοκατόρικες ενέργειές της παρενοχλώντας μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε.

Ακόμα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας συνέχισε: «Το είπα πριν λίγο, είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; Ναι είμαστε. Όμως ενώ είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, εσύ εξοπλίζεις την Ελλάδα με όπλα και αεροσκάφη. Εμείς ακόμα δεν καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα των F-16. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε αφού έχουμε πληρώσει», είπε ακόμα κάνοντας υπαινιγμό για τη στάση των ΗΠΑ.

Ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ευρώπη λέγοντας: «Είναι δύσκολο να ονειρευτούμε ένα κοινό μέλλον με την Ευρώπη που κρυφά και φανερά στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία που προστατεύει και φιλοξενεί τους τρομοκράτες και σε κάθε θέμα που αφορά τη χώρα μας βρίσκεται απέναντι μας».

Παράλληλα, ανέφερε για τη στάση των ΗΠΑ στο Συριακό: «Να το πω ξεκάθαρα πως δεν θα ξεχάσουμε ότι αφεθήκαμε μόνοι στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, που αφορά στην ενότητα της χώρας μας. Χιλιάδες φορτηγά γεμάτα όπλα, οπλικά συστήματα εστάλησαν στα νότια σύνορά μας προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις και η χώρα που τα έστειλε είναι αυτή που είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Ναι, αλλά αφού είμαστε στο ΝΑΤΟ πώς στέλνεις στους τρομοκράτες τόσα όπλα, οπλικά συστήματα και οχήματα;»

«Στον αγώνα που δίνουμε εναντίον της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών, κανένας να μην ζητήσει τον λογαριασμό», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας.