Μενού
ekloges
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έντονες είναι οι προετοιμασίες των κομμάτων, καθώς περιμένουν την τελική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την ημερομηνία όπου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος μήνας φαίνεται πως είναι ο Απρίλιος, καθώς, σύμφωνα με το 1ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με το 2ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση γίνει στις 9 Απριλίου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως το σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές γίνονται εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Ωστόσο, μεσολαβεί και ένα διάστημα όπου η πρόεδρος της Δημοκρατίας εφόσον δεν υπάρχει σχηματισμός κυβέρνησης στην πρώτη κάλπη, θα πρέπει να δώσει τις διερευνητικές εντολές, να καλέσει και όλους τους αρχηγούς εφόσον δεν τελεσφορήσει καμία από αυτές και κατόπιν εαν δεν τελεσφορήσει κάποια από αυτές τις διαδικασίες να καλέσει τον πρόεδρο του Συμβουλείου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να δώσει εντολή υπηρεσιακής κυβέρνησης για να προχωρήσουν σε εκλογές. Συνεπώς, χρειάζεται περίπου 41 ημέρες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA