Μενού
rapanos
Αλέξης Ράπανος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για αλλαγές στην ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, με τον Αλέξη Ράπανο που είχε αναλάβει στο τέλος του περυσινού Ιανουαρίου να αναχωρεί και τον αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά να αναλαμβάνει. Ρώτησα και έμαθα τι έγινε. Όπως μου εξηγήθηκε αρμοδίως, η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε ευρωπαϊκό hub, επιτάσσει και αυξημένες συνεννοήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με δεδομένο ότι τα αγγλικά δεν ήταν το φόρτε του κ. Ράπανου, αυτό μέτρησε αρνητικά. Αφήστε που, όπως λέγεται, το "μεγάλο μαγαζί" ήθελε άλλη μια σκάλα πάνω στην ταχύτητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Να σας πω ότι, μαζί με τον Αρχηγό έφυγε και ο επιχειρησιακός υπαρχηγός κ. Πετρούτσος, ο οποίος ζήτησε μόνος του να αποχωρήσει, συμπαρασύροντας, τρόπον τινά και τον κ. Ράπανο, με τον οποίο ήταν «πακέτο». Εκκρεμεί ακόμα, να σας πω, η τοποθέτηση υπαρχηγού.

Οι εκλογές και το πρόβλημα των υπουργών

Άκουσαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης τον «χρησμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κορυδαλλό ότι θέλει να έχουν τελειώσει οι εκλογές, ώστε να μπορεί να πάει στον Όλυμπο τον Μάιο, με αποτέλεσμα να αναπτερωθούν οι ελπίδες τους ότι μπορεί να τις κάνει τον Απρίλιο και οι επαναληπτικές να ακολουθήσουν εντός Μαΐου. Όταν ρώτησα, πάντως, έναν υψηλόβαθμο υπουργό γιατί βιάζεται, μου απάντησε, έμπλεος προβληματισμού, ότι δεν αντέχει άλλο να λέει όχι σε κάθε είδους αίτημα για ρουσφέτια που καταθέτουν διάφοροι ενδιαφερόμενοι. Και επειδή οι ανθρώπινες αντοχές είναι πεπερασμένες, όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψουν οι άνθρωποι με τις εκκρεμότητές τους. 

Τα μηνύματα του Νταβός

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που παραδοσιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει «ο εαυτός του», αφού κινείται με άνεση ανάμεσα σε παγκόσμιους ηγέτες, Προέδρους μεγάλων πολυεθνικών και στελεχών μεγάλων οργανισμών. Η ατζέντα των συναντήσεών του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως έμαθα πως σε αντίθεση με τις περασμένες φορές που οι εταιρίες τεχνολογίας είχαν την τιμητική τους (απότοκο των μεγάλων επενδύσεων που ήρθαν στην Ελλάδα), αυτή τη φορά οι συναντήσεις θα μοιραστούν ανάμεσα σε συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού και συναντήσεις με CEOs μεγάλων πολυεθνικών. Χθες από το λεγόμενο και «Ελληνικό σπίτι του Νταβός» πέρασαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης και επεσήμαναν για ακόμη μια φορά τις ευκαιρίες επενδύσεων στην ελληνική οικονομία. 

Ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή 

Σήμερα αναμένεται νέα ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες όπου και θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της κράτησής της. Το κλίμα δεν προμηνύεται καλό για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτίνα, ειδικά μετά την απόφαση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, Παντσέρι, να ομολογήσει ώστε να διαπραγματευτεί λιγότερα χρόνια στη φυλακή. Η ίδια η κυρία Καϊλή, όπως έχουν πει οι δικηγόροι της, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς. Μένει πλέον να φανεί αν η εισαγγελία θα επηρεαστεί με την συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές και τι έχει ήδη πει. Δεν βλέπω πάντως μεγάλα περιθώρια ευελιξίας στην περίπτωσή της. 

Ξεκινά τις περιοδείες ο Ανδρουλάκης 

Από το Στρασβούργο στην Κατερίνη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί αύριο στην Μακεδονία όπου και θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας που εδρεύει στην Κατερίνη και αργότερα, στις 19:00 θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη». Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα επικυρώσει ψηφοδέλτια, υποψηφίους και θα δώσει το σήμα έναρξης της προεκλογικής περιόδου.

Στην Αθηναϊκή Λέσχη

Η παραμονή της τέως βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα σημαίνει ότι όλοι τρώνε μαζί, τουλάχιστον το μεσημέρι, μιας και τα παιδιά δεν θέλουν να αφήνουν μόνη της τη μητέρα τους Άννα Μαρία. Χθες, λοιπόν, το τραπέζι δεν στρώθηκε στο σπίτι της Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στην οδό Μέρλιν, αλλά στην Αθηναϊκή Λέσχη, υπό τη διακριτική εποπτεία του προέδρου της Κυριάκου Κουκουλομάτη. Παρόντα τα παιδιά της Άννας Μαρίας μετά συζύγων, αλλά και η κουνιάδα της Άννας Μαρίας, Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Από τη Λέσχη πέρασε, όπως έμαθα, και ο διαπρεπής δικηγόρος και επί δεκαετίες φίλος του πρώην βασιλιά και της οικογένειας ευρύτερα, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.