Μενού
gerapetritis
Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις 18:00 ξεκινά η συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση των υποκλοπών. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παρέμβασή του και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση προκειμένου η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή όταν και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιαπωνία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε συγκεκριμένα:  «Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω στην πρόταση δυσπιστίας με μία αναφορά στην αρχαία ελληνική γραμματείαQ "Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ"»΄Ακολούθησαν φωνές  από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια με τον κ. Τασούλα να απαντά «θα έχουμε και μετάφραση μην ανησυχείτε». 

Και συνέχισε: «"Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί". Πρόκειται για την εισαγωγή το λόγου του Λυσσία υπέρ του αδυνάτου.  Απλώς ως εκ περισσού να το πω και στη δημοτική  Είναι μεγάλη ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε Και σας το λέω αυτό με ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως
Θα έχουμε την ευκαιρία στο ναό της Δημοκρατίας να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών κι αν πράγματι η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα τα δεινά που τη μέμφεστε ή κατάτι περισσότερο από την εντολή που έλαβε από το λαό. Και είναι νωπές οι μνήμες και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ εμφανής.

Αφετέρου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κι εσάς κ. Πρόεδρε (Τσίπρα)  γιατί το τελευταίο διάστημα σας είχαμε λίγο χάσει. Είχαμε μια μερική αγωνία και δεν ήταν από ίωση.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμά του είπε: «είστε αμετάκλητα ένοχο» άρα ούτε καν οριστικά και τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν. 

Υπάρχει και κάτι άλλο χρησιμοποιήσατε στο λόγο σας τεχνικούς νομικούς όρους. Αμετάκλητα ένοχος. Θα σας μεταφέρω ένα νομικό ρητό «ένοχος ένοχον ού ποιεί». Αυτό σημαίνει το εξής απλό.  Εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήριο για χειραγώγηση παιδιών, εκείνος που έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες (φωνές από ΣΥΡΙΖΑ)  Ανοιχτά ειδικά δικαστήρια με δικαστικά βουλεύματα. Κι ότι είχε γνώση εκείνων που ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φόρες κουκούλα ονομάζοντάς τους Μάξιμους   Και σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήματα δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο ένοχο».