Μενού
mitsotakis-kriti
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη Λότζια όπου βρισκόταν, πήρε το λόγο. Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας». «Τον προκαλώ πολύ καιρό να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε τη συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά να συγκρίνουμε πεπραγμένα 4ετίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση. Δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας αλλά και κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν… Την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία όχι μόνον για να επιβεβαιώσουμε τη συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, αυτό είναι δεδομένο αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή να μιλήσουν οι Υπουργοί για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου.

Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη. Εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το νέφος της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας, γιατί κανείς δεν θέλει να θυμηθεί τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του. Αύριο στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας».