Μενού
pantseri-kaili
Εύα Καϊλή-Αντόνιο Παντσέρι | Getty, eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο σκάνδαλο του Qatargate, ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να μιλάει και ήδη πολλοί φοβούνται ότι θα αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση που εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή. Φαίνεται πως το μνημόνιο συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην ευρωβουλευτής έχει ήδη αποκαλύψει επαρκή στοιχεία για το Qatargate κι έτσι ο ρόλος των δύο γυναικών στην υπόθεση έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.

Προς το παρόν βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, αλλά δεν αποκλείεται η Εισαγγελία των Βρυξελλών να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους στο Βέλγιο, κάτι που θα αποφασιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Οι σκαφάτες διακοπές της Καϊλή στη Μεσόγειο

Κι ενώ είναι άγνωστο εάν ο Παντσέρι θα προσθέσει νέα στοιχεία σχετικά με την Εύα Καϊλή, ισπανικά ΜΜΕ έρχονται τώρα να αναδείξουν πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση και της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ. Πως; Σύμφωνα με το Mega, μέσω της διευθύντριας του γραφείου της Λόρας Μπαγιαρίν, η οποία έκανε διακοπές με το ζεύγος Τζιόρτζι – Καϊλή. Η πιθανή σύνδεση της Πέρεθ με την Καϊλή προκύπτει ,σύμφωνα με τον ισότοπο Esdiario, από μια σειρά φωτογραφιών.

Σε αυτές έχουν απαθανατιστεί, σε ανέμελες διακοπές, η Εύα Καϊλή μαζί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενώ δίπλα της βρίσκεται η Λόρα Μπαγιαρίν, προσωπάρχης του γραφείου της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών.

Τον Αύγουστο του 2019 η Λόρα Μπαγιαρίν βρισκόταν σε κρουαζιέρα με την Εύα Καϊλή σε Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ιμπίθα και Φορμεντέρα. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2021, η ίδια παρέα επισκέφθηκε τους Αντίπαξους, πάντα με ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το δημοσίευμα του «esdiario.com» αποπειράται να συνάγει σχέση μεταξύ Καϊλή και Πέρεθ, μέσω της Μπαγιαρίν, με τη λογική ότι «δεν μπορεί να είναι τόσο κολλητοί, από το 2018 και να μην έχουν μιλήσει καθόλου για ''δουλειές''».