Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο πιο ενεργά θα βλέπουμε ανωμαλίες σαν την χθεσινή με τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη στον Πέτρο Τατσόπουλο, ώστε ο ντόρος που θα προκαλέσει να κάνει το πανελλήνιο να ασχοληθεί με την υποψηφιότητα του Καμπούρη με την Ελληνική Λύση στις προσεχείς εκλογές. Ο Καμπούρης ήξερε καλά με ποιον είχε να κάνει, αφού ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν μασάει τα λόγια του στο δημόσιο λόγο του και προφανώς επιδιώκει να αποσπάσει τη στήριξη ενός ακραίου και συντηρητικού ακροατηρίου. Εν πάση περιπτώσει, ο Νόμος που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης, εμένα μου παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και ίσως θα πρέπει αναθεωρηθεί στην επόμενη αλλαγή του ποινικού κώδικα. 

Οι προβλέψεις των ΣΥΡΙΖαίων off camera 

Μίλησα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνομιλητής του προέδρου, προέρχεται από τη νέα γενιά και είναι και μετριοπαθής. Μου είπε πως στις συζητήσεις που κάνουν στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, το οποίο θεωρούν πως στην κάλπη της πρώτης Κυριακής δεν πρόκειται να περάσει το 2-3%. Αυτό σημαίνει πως κατά τον ίδιο «όλα μπορεί να ανατραπούν στην δεύτερη Κυριακή» κυρίως εφόσον ο Μητσοτάκης δείξει πως δεν συζητάει την οποιαδήποτε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας. Μου είπε επίσης πως έχουν κυκλώσει τρεις ημερομηνίες, τις 2, 9 και 30 Απριλίου για τις κάλπες. Πιο πίσω, δεν βλέπουν να πηγαίνουν οι εκλογές. 

Το μπρα ντε φερ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ 

Τα όσα είπε η Πόπη Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ περί πιθανότητας συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα προέλθει από εκβιασμό της πρώτης πλευράς και θα βασίζεται στα στοιχεία των παρακολουθήσεων προκάλεσαν τεράστιο εκνευρισμό στην Χαριλάου Τρικούπη που βλέπει προσπάθεια της Κουμουνδούρου να τους εμφανίσει ως «παραδομένους στον Μητσοτάκη». Γι αυτό και η άμεση αντίδραση του Δημήτρη Μάντζου αλλά και η βοήθεια εξ Ευρώπης, και την εκπρόσωπο των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή που έσπευσε να τουιτάρει την συμβολή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προσπάθεια αποκάλυψης της υπόθεσης. Εγώ πάντως διακρίνω πλέον πολεμική και σε αυτό το πεδίο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει κυρίως από Κουμουνδούρου πλευρά ώστε να αναδειχθούν οι ταυτόσημες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαγκωνισμός υποψηφίων στα πάνελ 

Μαθαίνω πως στα τηλεοπτικά πάνελ καλεσμένοι κλείνουν θέση για τον…Μάρτιο, ενώ τα τηλέφωνα αρχισυντακτών και παρουσιαστών έχουν πάρει φωτιά από επίδοξους πολιτευτές που διψούν για μια εμφάνιση στην τιβι. Ποιος είπε πως η τηλεόραση δεν περνά στιγμές δόξας; 

Ο Τάκης, οι συμπτώσεις και ο Δόσχορης

Αν ήμουν Ιάπωνας φιλόσοφος που είναι και της μόδας λόγω της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Τόκιο, θα έλεγα ότι οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. Ακούστε για παράδειγμα: με φόντο τις αποκαλύψεις για τις «παρεμβάσεις» που έγιναν για τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκο, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ο καταγγέλλων, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως Σπύρος Δόσχορης, κάνει την καταγγελία στις 25 Ιανουαρίου. Πού την κάνει; Στο Εσωτερικών Υποθέσεων, του οποίου προϊστάμενος ήταν ο Ηλίας Κοσσυβάκης. Ποια είναι η κοινή μοίρα Δόσχορη και Κοσσυβάκη; Αμφότεροι «ξηλώθηκαν» στις κρίσεις που έγιναν προ ημερών, ο μεν Δόσχορης λόγω παρέλευσης του ορίου ηλικίας, ο δε Κοσσυβάκης, γιατί υπήρχαν σοβαρά ερωτηματικά για χειρισμούς του από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Υπό αυτό το πρίσμα, οι συνομιλητές μου στην Κατεχάκη έχουν αρκετούς προβληματισμούς για την εν λόγω υπόθεση. 

Ποιος θέλει εκτός τον Καραμαλάκη;

Μιας και άνοιξα το θέμα της Αστυνομίας, γεννάται και ένα ακόμα ερώτημα: ποιος θέλει εκτός τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και μέχρι πρότινος Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Τάκη Θεοδωρικάκο; Και αυτό γιατί η καταγγελία φέρει τον κ. Καραμαλάκη σε θέση «ενδιάμεσου» για το αίτημα που αφορά τον γιο του υπουργού, κάτι που ο Καραμαλάκης διαψεύδει διαρρήδην σε συνομιλητές του. Αφήστε που, σήμερα ή αύριο, θα υπάρχει επίσημο συμπέρασμα από τις καταθέσεις των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν τον επίμαχο έλεγχο. Συνεπώς, επανέρχομαι. Υπάρχει κάποιος εντός ΕΛ.ΑΣ. ή ακόμα και εντός υπουργείου που θεωρεί ότι χάνει τον έλεγχο ή ότι οι πρόσφατες κρίσεις που έγιναν δεν τον συμφέρουν; Ήδη, τα...πουλάκια πέριξ της Κατεχάκη λένε πολλά. Και είναι λόγικό να έχει πολλά πουλάκια, γιατί έχει και αρκετούς χώρους πρασίνου εκεί κοντά. 

Η ευχή του Ιάπωνα στον Κυριάκο

Μέσα στην καλή χαρά πληροφορούμαι ότι ήταν ο Ιάπωνας ομόλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη Φούμιο Κισίντα στο δείπνο που ακολούθησε το τετ-α-τετ των δύο στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιαπωνίας. Ο κ. Κισίντα, ο οποίος έχει αναλάβει της χώρας που ανήκει στους G7 το 2021, τα βρήκε πολύ καλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μέλος της ελληνικής αποστολής να με ενημερώνει αρμοδίως ότι του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές που ακολουθούν. 

Ο πρόεδρος και ο Λευκάδιος Χερν

Σε ένα ακόμα fun fact της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τον πρόεδρο της Ιαπωνικής Βουλής να του μιλά για τον Λευκάδιο Χερν, ο οποίος ήταν συγγραφέας ιρλανδοελληνικής καταγωγής που έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα το 1896, περισσότερο γνωστός για τα βιβλία του για την Ιαπωνία και ιδιαίτερα για τις συλλογές του για τους ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων. Ο λόγος; Η περιφέρεια που εκλέγεται ο πρόεδρος έχει μουσείο αφιερωμένο στον Λευκάδιο Χερν. Πολιτικοί παντού...