Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η αντιπολίτευση έχει ανοίξει την ψαλίδα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο εσωτερικό της χώρας του πλήττοντας το κύρος των αντιπάλων του στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία. Στοχεύοντας, πού αλλού, στο εθνικιστικό ακροατήριό του λέγοντας ότι η αντιπολίτευση κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει ανοχύρωτη η χώρα απέναντι στους εχθρούς της.

Υποστήριξε ότι χωρίς εαυτόν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, ισχυριζόμενος ότι έτσι παραιτούνται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα και «χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35 το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε και η τελευταία του «συμπάθεια» η Σουηδία, την οποία απειλεί ότι δεν θα την ψηφίσει για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εν αντιθέσει με την Φινλανδία. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ. Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Οσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε "ναι" στην ένταξή σας στο ΝΑΤΟ». 

Ξεκαθάρισε δε ότι η Αγκυρα διαχωρίζει πλέον το ζήτημα της ένταξης. «Στο θέμα της Φινλανδίας η άποψη μας είναι θετική, αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε» διεμήνυσε.