Μενού
Εύα_Καϊλή
Εύα Καϊλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός και ως «δικηγόρος του διαβόλου» Σβεν Μαρί ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, ο οποίος στη σημερινή ακρόαση από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών θα αιτηθεί την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους. Η ακρόαση της Ευρωβουλευτού ξεκίνησε στις 14:30, ενώ πριν μπουν στην αίθουσα ο νέος δικηγόρος της τόνισε πως το παιδί της την χρειάζεται. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι. Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», είπε.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η σημερινή διαδικασία διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς απουσιάζει ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αιτία της απουσίας Κλεζ είναι το αίτημα εξαίρεσης το οποίο κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης (16/2) ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως αναφέρεται, αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Παρόλα αυτά, η πλευρά της πολιτικού διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.