Μενού
polakis-xairetakis
Παύλος Πολάκης, Μιχάλης Χαιρετάκης | Eurokinissi / @cheretakism
  • Α-
  • Α+

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποίησε ο πολιτευτής του κόμματος, Μιχάλης Χαιρετάκης, επισημαίνοντας ότι «στον αγώνα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί». Πρόκειται για τον άνθρωπο για τον οποίο είχε ξεσπάσει η πρώτη από τις δύο μεγάλες κρίσεις με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, στους κόλπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η ανακοίνωση του κ. Χαιρετάκη έρχεται ανήμερα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την απολογητική επιστολή του κ. Πολάκη. 

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χαιρετάκης «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, σημειώνοντας ότι «αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή» ενώ προσθέτει ότι η απόφασή του αυτή θέλει να συμβάλει στην «ηρεμία και ομοψυχία» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Μανώλη Χαιρετάκη:

Δήλωση απόσυρση της υποψηφιότητας μου.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα, την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει,κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί. Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο, ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή, να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου, να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

mixalis-xairetakis