Μενού
thanos-plevris
Θάνος Πλεύρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία σειρά θεμάτων, όπως στην κατάσταση των τραυματιών στα Τέμπη μετά και το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό του Star ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ως προς το κομμάτι της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα διαχειρίστηκαν πάνω από 130 περιστατικά, εκ των οποίων πάνω από 80 (σ.σ. περιστατικά νοσηλεύτηκαν). Είπε ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο, αλλά υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις διασωληνωμένων, οι οποίοι συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους «μάχη» στο νοσοκομείο της Λάρισας.

«Εμείς ως υπουργείο Υγείας, ήδη σε συνεννόηση με τα συνολικά μέτρα που ρυθμίζονται, έχουμε πει ότι θα καλύψουμε πλήρως την αποκατάσταση πέρα από τις δημόσιες δομές και στις ιδιωτικές, αλλά και στο εξωτερικό χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή και αντίστοιχα θα καλυφθούν και όλα τα υλικά που μπορεί να υπάρχουν ειδικά σε άτομα με εγκαύματα, ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης που δεν αφορά μόνο τους συγγενείς και τους τραυματίας, αλλά όλους όσοι βρέθηκαν σε αυτό το τρένο», είπε σχετικά ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τόσο τους διασώστες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο παρόλο που δεν εφημέρευε, ετοίμασε όλες τις δομές του μέσα σε ένα μισάωρο από τη στιγμή που έγινε γνωστό το μέγεθος του δυστυχήματος».

Η παρ' ολίγον τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην παρ' ολίγον οικογενειακή τραγωδία που αποφεύχθηκε το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, όταν και απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο του πατέρα τους δύο παιδιά, ηλικίας 2,5 ετών, με τα οποία και είχε κλειδωθεί μέσα στο όχημα ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ανοίγοντας και δύο φιάλες υγραερίου. Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, είπε ότι τα παιδιά έχουν κάνει τις εξετάσεις του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σε πρώτη φάση δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται κοντά στη μητέρα των παιδιών, τα οποία (σ.σ. παιδιά) συνεχίζουν να είναι σε κατάσταση σοκ μετά και τα όσα έγιναν την Κυριακή. Οπως είπε ο κ. Πλεύρης αναμένονται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να βεβαιωθούν ως υπουργείο ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι έχουν αποφύγει τον όποιο κίνδυνο. «Φανταστείτε στο συγκεκριμένο περιστατικό, πέρα από το ψυχικό κομμάτι, πρόκειται για περίπτωση, καθώς και ο πατέρας νοσηλεύεται με εισπνοές, αλλά και Αστυνομικός αντιμετώπισε πρόβλημα. Αρα πραγματικά έδρασε εγκαίρως και η αστυνομία και η μεταφορά του ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.