Μενού
erdogan-mitsotakis.jpg
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και  συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν και καταλήγει: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Ευχετήρια επιστολή και από τον Τσαβούσογλου

Ευχετήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έλαβε ο Ελληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα  δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Επιπλέον ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

epistoli

Το υπουργείο Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ευχές για την εθνική μας επέτειο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «εμπνεόμαστε από τον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία και ανεξαρτησία».